Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Koncepcja marketingu zrównoważonego i jej stosowanie na wybranych rynkach europejskich - identyfikacja międzynarodowych różnic

2014/14/M/HS4/00891

Słowa kluczowe:

marketing marketing zrównoważony zrównoważony rozwój badania międzynarodowe

Deskryptory:

  • HS4_7: Ekonomia behawioralna, konsumpcja i zachowania konsumentów, marketing
  • HS4_8: Zarządzanie organizacjami, zarządzanie strategiczne, koncepcje i metody zarządzania, logistyka

Panel:

HS4 - Jednostka, instytucje, rynki: ekonomia, finanse, zarządzanie, demografia

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Szczeciński, Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządzania

woj. zachodniopomorskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Edyta Rudawska 

Liczba wykonawców projektu: 8

Konkurs: HARMONIA 6 - ogłoszony 2014-06-16

Przyznana kwota: 302 380 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2015-05-25

Zakończenie projektu: 2018-08-24

Planowany czas trwania projektu: 39 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (10)
  • Teksty w publikacjach pokonferencyjnych (1)
  • Publikacje książkowe (1)
  1. Employees as internal stakeholders in the concept of sustainable marketing – a comparative analysis of European and Asian market
    Autorzy:
    E. Rudawska, S. Weerasiri, M. Wiścicka-Fernando
    Czasopismo:
    International Journal of Contemporary Management (rok: 2018, tom: brak, strony: brak), Wydawca: Uniwersytet Jagielloński
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.4467/24498939IJCM.18.048.10034 - link do publikacji
  2. Sustainable Marketing Mix – the Basic Assumptions
    Autorzy:
    E. Rudawska, E. Frąckiewicz, M. WIścicka
    Czasopismo:
    Polityki Europejskie, Finanse i Marketing (rok: 2016, tom: 15 (64), strony: 130-138), Wydawca: SGGW Warszawa
    Status:
    Opublikowana
  3. Sustainable marketing strategies in the food and drink industry: a comparative analysis of B2B and B2C SMEs operating in Europe
    Autorzy:
    E.Rudawska
    Czasopismo:
    Journal of Business & Industrial Marketing (rok: 2018, tom: brak, strony: brak), Wydawca: Emerald Publishing Limited
    Status:
    Opublikowana
  4. THE INFLUENCE OF CHANGES IN THE CONTEMPORARY BUSINESS ENVIRONMENT ON COMPANIES' MISSION AND GOALS – THE EXAMPLE OF SELECTED EUROPEAN COUNTRIES
    Autorzy:
    Edyta Rudawska, Zhanna Belyaeva
    Czasopismo:
    International Journal of Sales, Retailing and Marketing (rok: 2018, tom: Vol7 no2, strony: 63-72), Wydawca: Access Press UK
    Status:
    Opublikowana
  5. Differences and similarities in approach to sustainable marketing tools used by SMEs in the food & drink sector in selected European countries,
    Autorzy:
    E. Rudawska, E. Putek-Szeląg, U. Leusmann
    Czasopismo:
    Przegląd Organizacji (rok: 2018, tom: 5, strony: 28-34), Wydawca: TONiK
    Status:
    Opublikowana
  6. Percepcja koncepcji marketingu zrównoważonego przez menadżerów MSP w wybranych krajach Europy i Azji
    Autorzy:
    Edyta Rudawska
    Czasopismo:
    Przedsiębiorczość i Zarządzanie (rok: 2019, tom: XX Zeszyt 6, strony: 351-364), Wydawca: SAN
    Status:
    Opublikowana
  7. Socio-ecological innovations in marketing activities – comparative analysis of Western European countries and Central-Eastern European countries,
    Autorzy:
    E. Rudawska, E. Frąckiewicz, M. Wiścicka-Fernando
    Czasopismo:
    Economics and Business Review (rok: 2018, tom: 4(18), no3, strony: 51-69), Wydawca: Poznań University of Economics
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.18559/ebr.2018.3.5 - link do publikacji
  8. Postawy menadżerów MSP wobec koncepcji marketingu zrównoważonego – perspektywa wybranych krajów Europy Środkowo-Wschodniej
    Autorzy:
    E. Rudawska, E. Frąckiewicz, M. Wiścicka
    Czasopismo:
    Marketing i Rynek (rok: 2017, tom: nr 9, strony: 315-322), Wydawca: PWE
    Status:
    Opublikowana
  9. Sustainable Marketing as a Response to Contemporary Challenges Facing Companies in Poland
    Autorzy:
    E. Rudawska, E. Frąckiewicz, M. Wiścicka
    Czasopismo:
    International Journal of Management Cases (rok: 2016, tom: vol. 18 issue 4, strony: 15-29), Wydawca: CIRCLE Research Centre
    Status:
    Opublikowana
  10. The development of food retail formats – evidence from Poland
    Autorzy:
    E. Rudawska, K. BIlińska-Reformat
    Czasopismo:
    British Food Journal (rok: 2018, tom: Vol.120, no 2, strony: 309-324), Wydawca: Emerald Publishing Limited
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1108/BFJ-02-2017-0064 - link do publikacji
  1. A choice of socially responsible instruments: sme study in 6 countries
    Autorzy:
    Z. Belyaeva, Y. Lopatkova, N. Kislyak, E. Rudawska, in: D. Vrontis, Y.Weber, E. Tsoukatos (eds.)
    Konferencja:
    10th Annual Conference of the EuroMed Academy of Business, Rome, Italy, organized by EuroMed Research Business Institute (rok: 2017, ), Wydawca: EUROMED Press: Italy (WOS indexed in 2018-2019),
    Data:
    konferencja 13-15 September 2017,
    Status:
    Opublikowana
  1. The Sustainable Marketing Concept in European SMEs: Insights from the Food & Drinks Industry
    Autorzy:
    red. E. Rudawska
    Książka:
    The Sustainable Marketing Concept in European SMEs: Insights from the Food & Drinks Industry (rok: 2018, tom: -, strony: 1-328), Wydawca: Emerald Publishing Limited
    Status:
    Opublikowana