Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Przyczyny bankructwa przedsiębiorstw w wybranych branżach przemysłu spożywczego

2011/01/B/HS4/00841

Słowa kluczowe:

bankructwo przedsiębiorstw przemysł spożywczy branża przyczyny bankructwa

Deskryptory:

  • HS4_8: Zarządzanie organizacjami, zarządzanie strategiczne
  • HS4_2: Mikroekonomia i ekonomia instytucjonalna

Panel:

HS4 - Jednostka, instytucje, rynki: ekonomia, finanse, zarządzanie, demografia

Jednostka realizująca:

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk Ekonomicznych, Katedra Ekonomiki i Organizacji Przedsiębiorstw

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Katarzyna Boratyńska 

Liczba wykonawców projektu: 1

Konkurs: OPUS 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 28 850 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-01

Zakończenie projektu: 2013-11-30

Planowany czas trwania projektu: 24 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Zakupiona aparatura

  1. komputer przenośny wraz ze stacją dokującą. Za kwotę 3 500 PLN

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (7)
  • Publikacje książkowe (2)
  1. Mechanizm bankructwa wybranego przedsiębiorstwa spożywczego
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Czasopismo:
    Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu (rok: 2014, tom: Nr 361, strony: 20-28), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
    Status:
    Opublikowana
  2. Predicting Bankruptcy of Selected Companies from The Polish Meat Sector
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Czasopismo:
    Economic Science for Rural Development (rok: 2012, tom: nie dotyczy, strony: 170-175), Wydawca: Latvia University of Agriculture
    Status:
    Opublikowana
  3. The Theoretical Aspects of Measuring the Costs of Corporate Bankruptcy
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Czasopismo:
    EQUILIBRIUM Quarterly Journal of Economics and Economic Policy (rok: 2014, tom: Volume 9, strony: 43-57), Wydawca: Institute of Economic Research & Polish Economic Society Branch in Toruń
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.12775/EQUIL.2014.017 - link do publikacji
  4. Bankructwo przedsiębiorstw agrobiznesu oraz gospodarstw rolniczych zlokalizowanych na obszarach peryferyjnych
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Czasopismo:
    Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu (rok: 2012, tom: Tom 14, strony: 45612), Wydawca: Wieś Jutra
    Status:
    Opublikowana
  5. Modele przeżycia przedsiębiorstw - aspekty teoretyczne i praktyczne
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska, Bogdan Klepacki
    Czasopismo:
    Wieś Jutra (rok: 2012, tom: nie dotyczy, strony: 21-23), Wydawca: Wieś Jutra
    Status:
    Opublikowana
  6. Przyczyny oraz koszty upadłości Zakładów Mięsnych Płock S.A
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Czasopismo:
    Studia Ekonomiczne: Zeszyty Naukowe Wydziałowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach (rok: 2012, tom: nie dotyczy, strony: 285-294), Wydawca: Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
    Status:
    Opublikowana
  7. Survival rates of companies: the case of Poland
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Czasopismo:
    AD ALTA: Journal of Interdisciplinary Research (rok: 2013, tom: nie dotyczy, strony: 45640), Wydawca: Magnanimitas
    Status:
    Opublikowana
  1. Faza schyłkowa oraz przesłanki bankructwa przedsiębiorstw agrobiznesu i gospodarstw rolniczych
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Książka:
    Upadłości, bankructwa i naprawa przedsiębiorstw. Wybrane zagadnienia, redakcja naukowa Agata Adamska, Elżbieta Mączyńska (rok: 2013, tom: nie dotyczy, strony: 137-151), Wydawca: Oficyna Wydawnicza Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
    Status:
    Opublikowana
  2. Przyczyny upadłości przedsiębiorstw sektora spożywczego
    Autorzy:
    Katarzyna Boratyńska
    Książka:
    Bankructwa przedsiębiorstw - wybrane aspekty ekonomiczne i prawne, wydanie I, pod redakcją naukową Elżbiety Mączyńskiej (rok: 2014, tom: nie dotyczy, strony: 127-136), Wydawca: Oficyna Wydawnicza Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie
    Status:
    Opublikowana