Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

21 projects found matching your search criteria :

  1. Microflora of the selected regional food products of the Wielkopolska as an origin determining factor and a source of me...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Rychlik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. In vivo studies on health-promoting properties of raspberry pomace with the disparate content and origin of bioactive co...

    Call: PRELUDIUM 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Bartosz Fotschki

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  3. Research on the bioavailability for selected minerals under in vitro and in vivo condition from gluten-free bread enrich...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Julita Reguła

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Oak woods in rural landscape of the Carpathian region: origin, dynamics and conservation values

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Andrzej Bobiec

    Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy

  5. Characterization of bull seminal proteome: origin of seminal proteons, effect of season, and realtion to oxiadative stre...

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Andrzej Ciereszko

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  6. Determination of alkaloids and potentially harmful for human health ingredients in raw plant materials of Asian origin a...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Filipiak-Szok

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Chemii

  7. Identyfication of modifications in environmental bacterial cells during hydrocarbon degradation in the presence of surfa...

    Call: OPUS 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Ewa Kaczorek

    Politechnika Poznańska, Wydział Technologii Chemicznej

  8. The enzymatic enrichment of egg-yolk phospholipids with biologically active unsaturated fatty acids using oils of plant ...

    Call: OPUS 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Czesław Wawrzeńczyk

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  9. Interdisciplinary studies on origin, properties, occurrence, and environmental value of Albeluvisols (FAO-WRB 2006) unde...

    Call: OPUS 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Cezary Kabała

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Przyrodniczo-Technologiczny

  10. Sulfhydryl conjugates of betacyanins as emerging pigments based on plant origin with potential preventive activity in ox...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Renata Górska

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki, Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej

  11. Spectroscopic methods for rapid phenotyping of trees reflecting their ecological resilience

    Call: OPUS 22 (LAP) , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Paweł Kozakiewicz

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk Drzewnych i Meblarstwa

  12. Biofortification and modeling of the enzymatic browning process of low-processed food through the post-harvest applicati...

    Call: PRELUDIUM 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Małgorzata Sikora

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie

  13. Comparative peptidomic and genetic analysis of the authenticity of food of animal origin

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Montowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Profiling of small-molecular weight organic compounds in honeys of different botanical origin

    Call: ETIUDA 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Ewa Makowicz

    Uniwersytet Opolski, Wydział Chemii

  15. Decreasing thermal polymerization in edible oils by enriching with materials of natural origin

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Monika Fedko

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  16. Study of the relationship between molecular structure and biological activity of compounds of natural origin with the po...

    Call: OPUS 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Włodzimierz Lewandowski

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku

  17. Fluorescence compounds as a specific markers of Polish honeys with different botanical origin

    Call: PRELUDIUM 13 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Ewa Makowicz

    Uniwersytet Opolski, Wydział Chemii

  18. Metabolomic and peptidomic marker discovery of plant and animal origin food components resistant to technological proces...

    Call: OPUS 13 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Emilia Fornal

    Uniwersytet Medyczny w Lublinie, Wydział Biomedyczny

  19. Molecular biogeography of marine mussels and tracability of their food products imported to Poland

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Roman Wenne

    Instytut Oceanologii PAN

  20. Origins and spread of the capacity towards synthesis of bioactive macrolactones in higher fungi

    Call: OPUS 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Grzegorz Koczyk

    Instytut Genetyki Roślin Polskiej Akademii Nauk

  21. Study of the influence of selected metals to change the antioxidant of natural compounds occurring in foods and food of ...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Włodzimierz Lewandowski

    Politechnika Białostocka, Wydział Budownictwa i Nauk o Środowisku