Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

26 projects found matching your search criteria :

  1. The influence of chemical and microbiota composition of various white cabbage varieties (Brassica oleracea var. capitata...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Paweł Satora

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Effect of egg's yolk fatty acids enriched in conjugated linoleic acids (CLA) on apoptosis - an investigation of pro-apop...

    Call: PRELUDIUM 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Dominik Domagała

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  3. New strategies for replacement of conventional sodium nitrite in meat products using various nitric oxide donors.

    Call: OPUS 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marzena Helena Zając

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  4. Conjugated linoleic acid (CLA)-induced transcriptional activation of PPAR-an investigation of molecular machanisms of pu...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Teresa Leszczyńska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  5. Influence of double modification of starch with different amylose content on starch granule structure, physico-chemical ...

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Sławomir Pietrzyk

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  6. The effect of fruits and leaves of sweet cherries on selected biochemical markers and fat metabolism in the experimental...

    Call: PRELUDIUM 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Kinga Marta Dziadek

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  7. Influence of ethanol fermentation parameters on the concentration of volatile compounds and their profile

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Tomasz Tarko

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  8. A study of the molecular mechanisms of the effect of young schoots of the red beet (Beta vulgaris L.) on the induction o...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Ewelina Maria Piasna-Słupecka

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  9. Bioactive components in fruits of some wild shrubs and their effect on laboratory rats.

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Elżbieta Maria Sikora

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  10. Liable in time potato starch pastes and possibilities of their stabilization

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Marek Sikora

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  11. Possibilities of controlling starch retrogradation process

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Marek Sikora

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  12. Sardines and sprats as the potential source of nutrients required for supporting proper function of immune system in in ...

    Call: OPUS 20 (LAP) , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Aneta Maria Kopeć

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  13. "Investigation of the role of protein and dietary fibre on the digestibility of dietary lipid in oil-in-water emulsions ...

    Call: OPUS 24 (LAP) , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Mirosław Marek Kasprzak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  14. The effect of probiotic bacteria and Toll-like receptors ligands on growth and differentiation of intestinal epithelial ...

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Krystyna Pierzchalska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  15. Analysis of the occurence of perfluorinated compounds in food products on the basis of the pyramid of proper nutrition.

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Surma

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  16. Rheological properties of hydrocolloids water systems during extensional flow

    Call: PRELUDIUM 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Kacper Adam Kaczmarczyk

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  17. Antitumor activity of young shoots of red cabbage (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) in relation to prostate can...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Mariola Katarzyna Drozdowska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  18. The anti-inflammatory potential of dietary vitamin K2 in atherosclerosis progression

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Anna Franczyk-Żarów

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  19. Development of Three Model Single- or Multi-Layer Extract/Polysaccharide/Protein/Oil Coating Systems and Their Physico-C...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: ST5

    Principal investigator: dr Wiktoria Karolina Grzebieniarz

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  20. Bioaccessibility and bioavailability of polyphenolic compounds in a model simulating the human alimentary tract

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Tarko

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  21. Interactions between the human gut microbiota and antioxidative components of functional food

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Aleksandra Duda-Chodak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  22. Evaluation of selected functional properties of food product enriched in fructans from different sources in the aspect o...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Kinga Topolska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  23. Maltooligosaccharides based chemically modified starch - preparation, structure, properties and aplication options.

    Call: PRELUDIUM 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Karolina Pycia

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  24. Basis of the theoretical analysis in situ of the rheological properties of structural food fluids

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Narcyz Mirosław Grzesik

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  25. The interactions between acrylamide and selected representatives of food microflora

    Call: OPUS 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Aleksandra Duda-Chodak

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  26. Effect of iodoquinolines biofortification on iodine bioavailability and inflammatory response - studies in a rat model

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Agnieszka Anna Dyląg

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności