Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Badania przyczyn wzrostu właściwości antyutleniających związków naturalnych występujących w żywności pod wpływem kompleksowania mikroelementami. Poszukiwanie efektywnych antyoksydantów w technologii żywności

2020/39/B/NZ9/01894

Słowa kluczowe:

antyoksydanty polifenole kompleksy metali budowa molekularna a aktywność biologiczna

Deskryptory:

  • NZ9_007: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ9_013: Inne zagadnienia pokrewne

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa, m.in.:

Jednostka realizująca:

Politechnika Białostocka

woj. podlaskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Włodzimierz Lewandowski 

Liczba wykonawców projektu: 20

Konkurs: OPUS 20 - ogłoszony 2020-09-15

Przyznana kwota: 1 599 900 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2021-06-18

Zakończenie projektu: 2025-06-17

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.