Mutation Status and Glucose Availability Affect the Response to Mitochondria-Targeted Quercetin Derivative in Breast Cancer Cells
Autorzy:
P. Przybylski, A. Lewińska, I. Rzeszutek, D. Błoniarz, A. Moskal, G. Betlej, A. Deręgowska, M. Cybularczyk-Cecotka, T. Szmatoła, G. Litwinienko*, M. Wnuk*
Czasopismo:
Cancers (rok: 2023, tom: 15, strony: 15235614), Wydawca: MDPI
Unexpected Role of pH and Microenvironment on the Antioxidant and Synergistic Activity of Resveratrol in Model Micellar and Liposomal Systems
Autorzy:
Adrian Konopko and Grzegorz Litwinienko
Czasopismo:
Journal of Organic Chemistry (rok: 2022, tom: 87, strony: 1698-1709), Wydawca: ACS
Hydrogen Atom Transfer from HOO to ortho-Quinones Explains the Antioxidant Activity of Polydopamine
Autorzy:
Yafang Guo, Andrea Baschieri, Fabio Mollica, Luca Valgimigli, Jakub Cedrowski, Grzegorz Litwinienko, and Riccardo Amorati
Czasopismo:
Angewandte Chemie Int. Ed. (rok: 2021, tom: 60, strony: 15220-15224), Wydawca: Wiley
A Lesson Learnt from Food Chemistry—Elevated Temperature Triggers the Antioxidant Action of Two Edible Isothiocyanates: Erucin and Sulforaphane.
Autorzy:
Cedrowski, J.; Dąbrowa, K.; Krogul-Sobczak, A.; Litwinienko, G.
Czasopismo:
Antioxidants (rok: 2020, tom: 9, strony: 1090), Wydawca: MDPI
A Lesson Learnt from Food Chemistry—Elevated Temperature Triggers the Antioxidant Action of Two Edible Isothiocyanates: Erucin and Sulforaphane.
Autorzy:
Cedrowski, J.; Dąbrowa, K.; Krogul-Sobczak, A.; Litwinienko, G.
Czasopismo:
Antioxidants (rok: 2020, tom: 9, strony: 1090), Wydawca: MDPI
Mutation Status and Glucose Availability Affect the Response to Mitochondria-Targeted Quercetin Derivative in Breast Cancer Cells
Autorzy:
P. Przybylski, A. Lewińska, I. Rzeszutek, D. Błoniarz, A. Moskal, G. Betlej, A. Deręgowska, M. Cybularczyk-Cecotka, T. Szmatoła, G. Litwinienko*, M. Wnuk*
Czasopismo:
Cancers (rok: 2023, tom: 15, strony: 15235614), Wydawca: MDPI
Antioxidant activity of two edible isothiocyanates: sulforaphane and erucin is due to their thermal decomposition to sulfenic acids and methylsulfinyl radicals
Autorzy:
Cedrowski, J., Dąbrowa, K., Przybylski P., K., Krogul-Sobczak, A., Litwinienko, G.
Czasopismo:
Food Chemistry (rok: 2021, tom: 353, strony: 129213), Wydawca: Elsevier
Mutual Activation of Two Radical Trapping Agents: Unusual "win-Win Synergy" of Resveratrol and TEMPO during Scavenging of dpph• Radical in Methanol
Autorzy:
Konopko, A., Litwinienko, G.
Czasopismo:
Journal of Organic Chemistry (rok: 2022, tom: 87, strony: 15530-15538), Wydawca: ACS
Antioxidant activity of two edible isothiocyanates: sulforaphane and erucin is due to their thermal decomposition to sulfenic acids and methylsulfinyl radicals
Autorzy:
Cedrowski, J., Dąbrowa, K., Przybylski P., K., Krogul-Sobczak, A., Litwinienko, G.
Czasopismo:
Food Chemistry (rok: 2021, tom: 353, strony: 129213), Wydawca: Elsevier
Antiradical Activity of Dopamine, L‑DOPA, Adrenaline, and Noradrenaline in Water/Methanol and in Liposomal Systems
Autorzy:
Katarzyna Jodko-Piórecka, Bożena Sikora, Monika Kluzek, Paweł Przybylski, and Grzegorz Litwinienko
Czasopismo:
Journal of Organic Chemistry (rok: 2022, tom: 87, strony: 1791-1804), Wydawca: ACS
Concentration-dependent HAT/ET mechanism of the reaction of phenols with 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (dpph˙) in methanol
Autorzy:
Przybylski, P., Konopko, A., Łętowski, P., Jodko-Piórecka, K., Litwinienko, G.
Czasopismo:
RSC Advances (rok: 2022, tom: 12, strony: 8131-8136), Wydawca: RSC
Hydrogen Atom Transfer from HOO to ortho-Quinones Explains the Antioxidant Activity of Polydopamine
Autorzy:
Yafang Guo, Andrea Baschieri, Fabio Mollica, Luca Valgimigli, Jakub Cedrowski, Grzegorz Litwinienko, and Riccardo Amorati
Czasopismo:
Angewandte Chemie Int. Ed. (rok: 2021, tom: 60, strony: 15220-15224), Wydawca: Wiley
Senolysis-Based Elimination of Chemotherapy-Induced Senescent Breast Cancer Cells by Quercetin Derivative with Blocked Hydroxy Groups
Autorzy:
7.Lewińska, A., Przybylski, P., Adamczyk-Grochala, J., Błoniarz, D., Litwinienko, G., Wnuk, M.
Czasopismo:
Cancers (rok: 2022, tom: 14, strony: 605), Wydawca: MDPI
Mutual Activation of Two Radical Trapping Agents: Unusual "win-Win Synergy" of Resveratrol and TEMPO during Scavenging of dpph• Radical in Methanol
Autorzy:
Konopko, A., Litwinienko, G.
Czasopismo:
Journal of Organic Chemistry (rok: 2022, tom: 87, strony: 15530-15538), Wydawca: ACS