Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Znaczenie obaw żywieniowych w alternatywnych strategiach zaopatrzenia w żywność gospodarstw domowych

2017/25/B/HS6/00617

Słowa kluczowe:

socjologia jedzenia obawy żywieniowe wzorce żywieniowe zaopatrzenie gospodarstw domowych

Deskryptory:

  • HS6_14: Struktura i dynamika społeczna, zmiana środowiska i społeczeństwo
  • HS2_14: Kulturoznawstwo (w tym: współczesne studia kulturowe i antropologicznokulturowe)
  • HS6_18: Socjologia rozwoju: wymiar lokalny, regionalny, makrospołeczny

Panel:

HS6 - Człowiek i życie społeczne: psychologia, pedagogika, socjologia

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Jagielloński, Wydział Filozoficzny

woj. małopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Ewa Kopczyńska 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: OPUS 13 - ogłoszony 2017-03-15

Przyznana kwota: 300 960 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2018-09-01

Zakończenie projektu: 2022-09-02

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (3)
  • Publikacje książkowe (2)
  1. Nie tylko przekaz. Socjomaterialny charakter technologii komunikacyjnych w codziennych praktykach społecznych
    Autorzy:
    Andrzej Bukowski, Ewa Kopczyńska
    Czasopismo:
    Przegląd Socjologii Jakościowej (tom: n.a., strony: n.a.), Wydawca: Uniwersytet Łódzki
    Status:
    Złożona
  2. Are There Local Versions of Sustainability? Food Networks in the Semi-Periphery
    Autorzy:
    Ewa Kopczynska
    Czasopismo:
    SUSTAINABILITY (rok: 2020, tom: 12(7), strony: 2845), Wydawca: MDPI
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.3390/su12072845 - link do publikacji
  3. Resilient niches. How non-financial capitals helped to overcome the COVID-19 crisis in local food systems
    Autorzy:
    Aleksandra Migalska, Ewa Kopczyńska
    Czasopismo:
    Ecology and Society , Wydawca: Resilience Alliance
    Status:
    Złożona
  1. Food Banks
    Autorzy:
    Ewa Kopczyńska
    Książka:
    Elgar Encyclopedia of Economic Anthropology (rok: 2025, tom: 1, strony: ), Wydawca: Edward Elgar Publishing
    Status:
    Przyjęta do publikacji
  2. (książka)
    Autorzy:
    Ewa Kopczyńska
    Książka:
    Jedzenie i inne rzeczy. Antropologia zmiany w systemach żywnościowych (rok: 2021, tom: 1, strony: 300), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
    Status:
    Opublikowana