Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Zastosowanie drożdży do otrzymywania cennych naturalnych flawonoidów występujących w naturze w niewielkich ilościach

2016/23/N/NZ9/01633

Słowa kluczowe:

naturalne flawonoidy drożdże aktywność przeciwnowotworowa aktywność przeciwutleniająca nutraceutyki

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

woj. dolnośląskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Sandra Sordon 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 12 - ogłoszony 2016-09-15

Przyznana kwota: 49 800 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2017-09-08

Zakończenie projektu: 2018-09-07

Planowany czas trwania projektu: 12 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Structure–Antioxidant–Antiproliferative Activity Relationships of Natural C7 and C7–C8 Hydroxylated Flavones and Flavanones
    Autorzy:
    Sandra Sordon, Jarosław Popłoński, Magdalena Milczarek, Martyna Stachowicz, Tomasz Tronina, Alicja Z. Kucharska, Joanna Wietrzyk, Ewa Huszcza
    Czasopismo:
    Antioxidants (rok: 2019, tom: 8 (7), strony: 210), Wydawca: MDPI
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.3390/antiox8070210 - link do publikacji