Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Postawy i zachowania młodych konsumentów wobec zdrowego i zrównoważonego żywienia

2013/10/M/HS4/00477

Słowa kluczowe:

sustainable and healthy diet consumer behaviour structural equation modelling randomized controlled trial

Deskryptory:

  • HS4_7: Ekonomia behawioralna, konsumpcja i zachowania konsumentów, marketing

Panel:

HS4 - Jednostka, instytucje, rynki: ekonomia, finanse, zarządzanie, demografia

Jednostka realizująca:

Instytut Badań Konsumenckich i Sensorycznych spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Zuzanna Lecluyse-Pieniak 

Liczba wykonawców projektu: 4

Konkurs: HARMONIA 5 - ogłoszony 2013-06-14

Przyznana kwota: 226 991 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2014-06-09

Zakończenie projektu: 2016-12-08

Planowany czas trwania projektu: 30 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (2)
  1. Sustainable healthy eating behaviour of young adults: Towards a novel methodological approach
    Autorzy:
    Zuzanna Pieniak, Sylwia Żakowska-Biemans, Eliza Kostyra, Monique Raats
    Czasopismo:
    BMC Public Health (rok: 2016, tom: 16, strony: 577), Wydawca: BioMed Central
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1186/s12889-016-3260-1 - link do publikacji
  2. Development of a new scale to measure sustainable healthy eating behaviour
    Autorzy:
    Zuzanna Pieniak, Sylwia Żakowska-Biemans, Eliza Kostyra, Monique Raats
    Czasopismo:
    British Food Journal , Wydawca: Emerald Insight
    Status:
    Złożona