Sorption and thermal properties of freeze-dried strawberry gels
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Marta Stachowska, Ewa Ostrowska-Ligęza, Andrzej Lenart
Konferencja:
Proceedings of the 8th international conference on the quality and safety in food production chain (rok: 2018, ), Wydawca: brak
Data:
konferencja 20-21.06.2018
Wybrane właściwości fizyczne napowietrzanych liofilizowanych żeli truskawkowych w ocenie sensorycznej i instrumentalnej
Autorzy:
AGNIESZKA CIURZYŃSKA
Konferencja:
VI Sympozjum Inżynierii Żywności (rok: 2018, ), Wydawca: brak
Data:
konferencja 26-27.06.2018
Innovative freeze-dried strawberry gels – selected physical properties
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Anna Maria Panfiluk, Magdalena Sylwia Ostap, Andrzej Lenart
Konferencja:
Biologically Active Compounds in Food, 2nd International Conference (rok: 2017, ), Wydawca: Brak
Data:
konferencja 9-10.11.2017
Wpływ napowietrzonej struktury na cechy organoleptyczne liofilizowanych żeli hydrokoloidowych
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart
Konferencja:
IX Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności "Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności-teraźniejszość i przyszłość. (rok: 2015, ), Wydawca: brak
Data:
konferencja 17-18.11
Wpływ napowietrzonej struktury na cechy organoleptyczne liofilizowanych żeli hydrokoloidowych
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart
Konferencja:
IX Konferencja Naukowa z cyklu: Jakość i bezpieczeństwo żywności "Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności-teraźniejszość i przyszłość. (rok: 2015, ), Wydawca: brak
Data:
konferencja 17-18.11
Właściwości mechaniczne i akustyczne liofilizowanych żeli o modyfikowanym składzie
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Arleta Mieszkowska, Agata Marzec, Andrzej Lenart
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23.09
Napowietrzane i liofilizowane żele hydrokoloidowe w ocenie organoleptycznej i instrumentalnej
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Arleta Mieszkowska, Agata Marzec, Ignacy Olsiński, Andrzej Lenart
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23.09
Właściwości mechaniczne i akustyczne liofilizowanych żeli o modyfikowanym składzie
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Arleta Mieszkowska, Agata Marzec, Andrzej Lenart
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23.09
Wpływ rodzaju hydrokoloidu na właściwości sorpcyjne liofilizowanych żeli
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart, Agata Jasiorowska, Ewa Ostrowska-Ligęza
Konferencja:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk (rok: 2015, ), Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Data:
konferencja 25-26.06
The score of mechanical and acoustic properties of freeze-dried gels obtained with the use of hydrocolloids
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Agata Marzec, Arleta Mieszkowska, Andrzej Lenart
Konferencja:
10th Baltic Conference on Food Science and Technology Future Food: Innovations, Science and Technology" (rok: 2015, ), Wydawca: Lithuania, Department of Food Science and Technology
Data:
konferencja 21-22.05
The effect of composition changes and aeration time on rehydration and color of innovative freeze-dried hydracolloid gels
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Agata Pisarska, Andrzej Lenart
Konferencja:
Fruit & Veg Processing 2nd Euro-Mediterranean Symposium (rok: 2016, ), Wydawca: brak
Wpływ dodatku cukru i kwasu cytrynowego na właściwości sorpcyjne napowietrzanych żeli hydrokoloidowych suszonych sublimacyjnie
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Joanna Bajno, Ignacy Olsiński, Zbigniew Pałacha, Andrzej Lenart
Konferencja:
V Sympozjum Inżynierii Żywności (rok: 2016, ), Wydawca: brak
Data:
konferencja 21-23.06
The effect of aeration time of gels on sorption properties of freeze-dried material
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Ewa Ostrowska-Ligęza, Andrzej Lenart, Agata Jasiorowska
Konferencja:
12th Conference on calorimetry and thermal analysis, 5th joint Czech-Hungarian-Polish-Slovakian thermoanalytical conference (rok: 2015, ), Wydawca: Maria Curie-Skłodowska University Press, 20-031 Lublin, ul. Idziego Radziszewskiego 11
Wpływ rodzaju hydrokoloidu na właściwości sorpcyjne liofilizowanych żeli
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Andrzej Lenart, Agata Jasiorowska, Ewa Ostrowska-Ligęza
Konferencja:
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk (rok: 2015, ), Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PTTŻ
Data:
konferencja 25-26.06
The score of mechanical and acoustic properties of freeze-dried gels obtained with the use of hydrocolloids
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Agata Marzec, Arleta Mieszkowska, Andrzej Lenart
Konferencja:
10th Baltic Conference on Food Science and Technology Future Food: Innovations, Science and Technology" (rok: 2015, ), Wydawca: Lithuania, Department of Food Science and Technology
Data:
konferencja 21-22.05
Napowietrzane i liofilizowane żele hydrokoloidowe w ocenie organoleptycznej i instrumentalnej
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Arleta Mieszkowska, Agata Marzec, Ignacy Olsiński, Andrzej Lenart
Konferencja:
XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności 31-149 Kraków, ul. Balicka 122
Data:
konferencja 22-23.09
Wpływ dodatku cukru i kwasu cytrynowego na właściwości sorpcyjne napowietrzanych żeli hydrokoloidowych suszonych sublimacyjnie
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Joanna Bajno, Ignacy Olsiński, Zbigniew Pałacha, Andrzej Lenart
Konferencja:
V Sympozjum Inżynierii Żywności (rok: 2016, ), Wydawca: brak
Data:
konferencja 21-23.06
Innovative freeze-dried strawberry gels – selected physical properties
Autorzy:
Agnieszka Ciurzyńska, Anna Maria Panfiluk, Magdalena Sylwia Ostap, Andrzej Lenart
Konferencja:
Biologically Active Compounds in Food, 2nd International Conference (rok: 2017, ), Wydawca: Brak
Data:
konferencja 9-10.11.2017