Effect oxidation and acetylation on viscoelastic behaviour of maize starches studied by creep and recovery test
Autorzy:
Juszczak L., Gałkowska D., Pietrzyk S., Witczak T., Witczak M.
Konferencja:
11th International Conference on Polisaccharides-Glycoscience (rok: 2015, ), Wydawca: Czech Chemical Society
Wybrane właściwości fizykochemiczne skrobi ziemniaczanej o różnym stopniu utlenienia
Autorzy:
Juszczak L., Pietrzyk S., Fortuna T., Gałkowska D., Witczak T
Konferencja:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie (rok: 2014, ), Wydawca: Wrocławski oddział PTTŻ, KNoŻ PAN, Wydział Nauk o Żywności UP Wrocław
Data:
konferencja 12-14 05.
Wpływ procesu acetylacji na zmianę właściwości funkcjonalnych skrobi utlenionych
Autorzy:
Pietrzyk S., Juszczak L., Gałkowska D., Bączkowicz M., Fortuna T., Witczak T., Sarota K.
Konferencja:
Żywnośc XXI wieku (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski PTTŻ, WTŻ UR Kraków
Data:
konferencja 22-23.09
Rheological properties of acetylated oxidized potato starch
Autorzy:
Juszczak L., Pietrzyk S., Gałkowska D., Witczak T., Bączkowicz M., Fortuna T.
Konferencja:
42nd International Conference of SSCHE (rok: 2015, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Inst. of Chem. and Enviroment. Engineering
Data:
konferencja 25-29.05
Effect of dual chemical modification on gelatinization and retrogradation of potato starch
Autorzy:
Pietrzyk S., Juszczak L., Gałkowska D., Witczak T., Bączkowicz M., Fortuna T.
Konferencja:
42nd International Conference of SSCHE (rok: 2015, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Inst. of Chem. and Enviroment. Engineering
Data:
konferencja 25-29. 05.
The glass transition temperature of potato starch subjected to acetylation and oxidation
Autorzy:
WitczakT., Witczak M., StępieńA., Florkiewicz A., Bednarz A., Grzesik M., Pietrzyk S.
Konferencja:
44th International Conference of the Slovak Society of Chemical Engineering (rok: 2017, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Institute of Chemical and Environmental Engineering, Slovak University of Technology in Bratislava
Data:
konferencja 22-26 05.
Effect oxidation and acetylation on viscoelastic behaviour of maize starches studied by creep and recovery test
Autorzy:
Juszczak L., Gałkowska D., Pietrzyk S., Witczak T., Witczak M.
Konferencja:
11th International Conference on Polisaccharides-Glycoscience (rok: 2015, ), Wydawca: Czech Chemical Society
Wpływ procesu acetylacji na zmianę właściwości funkcjonalnych skrobi utlenionych
Autorzy:
Pietrzyk S., Juszczak L., Gałkowska D., Bączkowicz M., Fortuna T., Witczak T., Sarota K.
Konferencja:
Żywnośc XXI wieku (rok: 2016, ), Wydawca: Oddział Małopolski PTTŻ, WTŻ UR Kraków
Data:
konferencja 22-23.09
Alpha-amylase degradation of double modified potato starch
Autorzy:
Bączkowicz M., Fortuna T., Pietrzyk S., Gałkowska T., Juszczak L., Witczak M., Augustyńska A.
Konferencja:
12th International Conference on Polisaccharides-Glycoscience (rok: 2016, ), Wydawca: Czech Chemical Society
Data:
konferencja 19-21.10
Effect of oxidation and acetylation on pasting and steady flow properties of mazie starch
Autorzy:
Gałkowska D., Pietrzyk S., Juszczak L., Wojdak Beata
Konferencja:
11th Internationa Conference on Polysaccharides-Glycoscience (rok: 2015, ), Wydawca: Czech Chemical Society
Rheological properties of acetylated oxidized potato starch
Autorzy:
Juszczak L., Pietrzyk S., Gałkowska D., Witczak T., Bączkowicz M., Fortuna T.
Konferencja:
42nd International Conference of SSCHE (rok: 2015, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Inst. of Chem. and Enviroment. Engineering
Data:
konferencja 25-29.05
Wpływ utleniania i acetylacji na właściwości termiczne i reologiczne skrobi kukurydzianej
Autorzy:
Gałkowska D., Pietrzk S., Juszczak L., Fortuna T.
Konferencja:
V Sympozjum inżynierii żywności (rok: 2016, ), Wydawca: KIŻiOP SGGW, KNoŻ PAN, Oddział Warszawski PTTŻ, Oddział Warszawski PTA
Data:
konferencja 21-23.06
Właściwości fizyczno-chemiczne skrobi ziemniaczanej podwójnie modyfikowanej
Autorzy:
Pietrzyk S., Juszczak L., Gałkowska D., Bączkowicz M., Fortuna T., Witczak T.
Konferencja:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie (rok: 2016, ), Wydawca: Wrocławski oddział PTTŻ, KNoŻ PAN, KTRiP, UP Wrocław
The influence of acetylation and oxidation on critical water activity and critical water content of potato starch
Autorzy:
Witczak T., Witczak M., Pietrzyk S., Stępień A., Bednarz A., Florkiewicz A.
Konferencja:
44th International Conference of the Slovak Society of Chemical Engineering (rok: 2017, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Institute of Chemical and Environmental Engineering Slovak University of Technology in Bratislava
Data:
konferencja 22-26.05
The glass transition temperature of potato starch subjected to acetylation and oxidation
Autorzy:
WitczakT., Witczak M., StępieńA., Florkiewicz A., Bednarz A., Grzesik M., Pietrzyk S.
Konferencja:
44th International Conference of the Slovak Society of Chemical Engineering (rok: 2017, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Institute of Chemical and Environmental Engineering, Slovak University of Technology in Bratislava
Data:
konferencja 22-26 05.
The influence of acetylation and oxidation on critical water activity and critical water content of potato starch
Autorzy:
Witczak T., Witczak M., Pietrzyk S., Stępień A., Bednarz A., Florkiewicz A.
Konferencja:
44th International Conference of the Slovak Society of Chemical Engineering (rok: 2017, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Institute of Chemical and Environmental Engineering Slovak University of Technology in Bratislava
Data:
konferencja 22-26.05
Effect of dual chemical modification on gelatinization and retrogradation of potato starch
Autorzy:
Pietrzyk S., Juszczak L., Gałkowska D., Witczak T., Bączkowicz M., Fortuna T.
Konferencja:
42nd International Conference of SSCHE (rok: 2015, ), Wydawca: Slovak Society of Chemical Engineering, Inst. of Chem. and Enviroment. Engineering
Data:
konferencja 25-29. 05.
Właściwości sorpcyjne skrobi ziemniaczanej utlenionej, acetylowanej poddanej podwojnej modyfikacji
Autorzy:
Witczak T., Stępień A., Witczak M., Pietrzyk S., Juszczak L., Bednarz A.
Konferencja:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie (rok: 2016, ), Wydawca: Wrocławski oddział PTTŻ, KNoŻ PAN, KTRiP UP Wrocław
Właściwości termiczne i reologiczne skrobi ziemniaczanej acetylowanej utlenionej na różnych poziomach
Autorzy:
Pietrzyk S., Juszczak L., Fortuna T., Bączkowicz M
Konferencja:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie (rok: 2014, ), Wydawca: Wrocławski oddział PTTŻ; KNoŻ PAN, Wydział Nauk o Żywności UP Wrcław
Data:
konferencja 12-14. 05
Wpływ procesów utlenianina i acetylacji na własciwości lepkospręzyste żeli skrobi ziemniaczanej
Autorzy:
Juszczak L., Pietrzyk S., Gałkowska D., Witczak T., Bączkowicz M., Fortuna T.
Konferencja:
Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie (rok: 2016, ), Wydawca: Wrocałwski oddział PTTŻ, KNoŻ PAN, KTRiP UP Wrocław
Data:
konferencja 9-11.05.