Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Zmiany w metabolizmie kwasów tłuszczowych podczas wzrostu przepiórek japońskich (Coturnix coturnix japonica).

2011/01/D/NZ9/00676

Słowa kluczowe:

kwasy tłuszczowe witaminy mikroelementy makroelementy przepiórki

Deskryptory:

  • NZ9_2: Naukowe podstawy zootechniki

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Ewa Poławska 

Liczba wykonawców projektu: 8

Konkurs: SONATA 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 423 300 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-19

Zakończenie projektu: 2015-05-18

Planowany czas trwania projektu: 41 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (2)
  • Teksty w publikacjach pokonferencyjnych (3)
  1. Changes in fat and individual fatty acids digestibility during the growth of Japanese quails.
    Autorzy:
    E.Poławska
    Czasopismo:
    Poultry Science , Wydawca: Elsevier
    Status:
    Złożona
  2. Characteristics Of Egg Parts, Chemical Composition And Nutritive Value Of Japanese Quail Eggs – A Review.
    Autorzy:
    Tolik D., Poławska E., Charuta A., Nowaczewski S., Cooper R.
    Czasopismo:
    Folia Biologica (rok: 2014, tom: 62(4), strony: 287-292), Wydawca: Institute of Systematics and Evolution of Animals,PAS,Kraków,2014
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.3409/fb62_4.287 - link do publikacji
  1. Omega-6 to omega-3 fatty acids ratio in muscles of quails fed linseed diet in different growth periods.
    Autorzy:
    Poławska, E., Lipińska, P., Tolik, D. i Horbańczuk, J.
    Konferencja:
    XVI European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, XXII European Symposium on the Quality of Poultry Meat (rok: 2015, ), Wydawca: World's Poultry Science Journal, Volume 71, Supplement 1
    Data:
    konferencja 10-13 Maj 2015
    Status:
    Opublikowana
  2. Mięso drobiowe i jaja jako źródło tłuszczu w diecie
    Autorzy:
    E.Poławska, D.Tolik, A.Ciepłoch
    Konferencja:
    Tłuszcze w żywieniu człowieka - w poszukiwaniu prawdy (rok: 2015, ), Wydawca: Instytut Żywności i Żywienia
    Data:
    konferencja 16.10.2015
    Status:
    Opublikowana
  3. Retinol, α-tocopherol and γ-tocopherol content in breast muscles of quails.
    Autorzy:
    Lipińska, P., Bujalska, M., Jóźwik, A. , Horbańczuk, J. i Poławska, E.
    Konferencja:
    XVI European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products, XXII European Symposium on the Quality of Poultry Meat (rok: 2015, ), Wydawca: World's Poultry Science Journal, Volume 71, Supplement 1
    Data:
    konferencja 10-13 Maj 2015
    Status:
    Opublikowana