Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Właściwości fizyko-chemiczne i antyoksydacyjne wybranych odmian winogron i produkowanych z nich win w rejonie Polski południowo-wschodniej

2011/01/B/NZ9/02611

Słowa kluczowe:

winogrona wina związki polifenolowe właściwości antyoksydacyjne

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Biologiczno-Rolniczy

woj. podkarpackie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Ireneusz Kapusta 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: OPUS 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 183 740 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-01

Zakończenie projektu: 2014-12-08

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (2)
  • Teksty w publikacjach pokonferencyjnych (2)
  • Publikacje książkowe (1)
  1. The anthocyanins profile of red grape cultivars growing in south-east Poland (Subcarpathia region)
    Autorzy:
    Ireneusz Kapusta, Tomasz Cebulak, Jan Oszmiański
    Czasopismo:
    Journal of Food Measurement and Characterization (rok: 2017, ), Wydawca: Springer
    Status:
    Przyjęta do publikacji
    Doi:
    10.1007/s11694-017-9568-4 - link do publikacji
  2. Characterization of polish wines produced from the interspecific hybrid grapes grown in south‑east Poland
    Autorzy:
    Ireneusz Kapusta, Tomasz Cebulak, Jan Oszmiański
    Czasopismo:
    European Food Research and Technology (rok: 2017, ), Wydawca: Springer
    Status:
    Przyjęta do publikacji
    Doi:
    10.1007/s00217-017-2972-5 - link do publikacji
  1. Zawartość związków polifenolowych w winogronach uprawianych na Podkarpaciu
    Autorzy:
    Kapusta I, Cebulak T, Kotula J, Oszmiański J.
    Konferencja:
    Naturalne substancje roślinne aspekty strukturalne i aplikacyjne (rok: 2013, ), Wydawca: IUNG
    Data:
    konferencja 4-6 września
    Status:
    Opublikowana
  2. Związki polifenolowe zawarte w winach produkowanych na Podkarpaciu
    Autorzy:
    Cebulak T, Kapusta I, Kotula J, Oszmiański J.
    Konferencja:
    Naturalne substancje roślinne aspekty strukturalne i aplikacyjne (rok: 2013, ), Wydawca: IUNG
    Data:
    konferencja 4-6 września
    Status:
    Opublikowana
  1. monografia
    Autorzy:
    Ireneusz Kapusta
    Książka:
    Właściwości fizykochemiczne winogron oraz win produkowanych w południowo-wschodniej Polsce (rok: 2016, tom: 1, strony: 187), Wydawca: Uniwersytet Rzeszowski
    Status:
    Opublikowana