Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 64 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ koloidów asocjacyjnych na aktywność antyoksydacyjną natywnych zwiazków fenolowych i stabilność oksydatywną oleju r...

    Konkurs: OPUS 12 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Krzysztof Dwiecki

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. Molekularna charakterystyka sposobu hamowania procesu quorum sensing przez wybrane olejki eteryczne u Pseudomonas spp. w...

    Konkurs: SONATA 12 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Kamila Myszka

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Biosynteza związków zapachowych przez pleśnie Galactomyces geotrichum.

    Konkurs: OPUS 13 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Wpływ suplementacji betainą na skład ciała i wydolność fizyczną mężczyzn trenujących sporty szybkościowo-siłowe...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: NZ9

    Kierownik: Emilia Ewa Zawieja

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Badania nad tworzeniem się związków zapachowych, właściwościami reologicznymi, jakością sensoryczną i stabilnością oksyd...

    Konkurs: PRELUDIUM BIS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Analiza mechanizmów wpływu betainy na metabolizm lipidów i skład ciała.

    Konkurs: OPUS 19 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Agata Urszula Chmurzyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Badania nad składem białkowym i immunoreaktywnością jaj pozyskanych od kur karmionych paszami z dodatkiem nasion roślin ...

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Aneta Tomczak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Analiza transkryptomu i charakterystyka fizjologiczna szczepów Pseudomonas aeruginosa wyizolowanych z ryb

    Konkurs: PRELUDIUM 19 , panel: NZ9

    Kierownik: Natalia Małgorzata Tomaś

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. "DOBRY - [D]aidzein and pr[OB]iotic fo[R] health[Y]"Połączenie daidzeiny i Lactobacillus acidophilus w celu poprawy gosp...

    Konkurs: PRELUDIUM 20 , panel: NZ9

    Kierownik: Iskandar Azmy Harahap

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Badanie tradycyjnych i nowych surowców kawy zbożowej pod kątem składników aromatycznych i neuroaktywnych

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Renata Elżbieta Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Drogi powstawania związków zapachowych w polskich regionalnych produktach mleczarskich wytwarzanych według tradycyjnej t...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  12. Badania nad wpływem fitoestrogenów sojowych na regulację endogennej syntezy choliny i gromadzenia lipidów w wątrobie...

    Konkurs: PRELUDIUM 16 , panel: NZ9

    Kierownik: Ewelina Żuk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  13. Identyfikacja lipidomicznych biomarkerów rozpoznawania autentyczności olejów jadalnych wsparta profilowaniem DSC i chemo...

    Konkurs: OPUS 16 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Jolanta Tomaszewska-Gras

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Produkty termiczno-oksydacyjnej degradacji stigmasterolu i jego estrów - izolacja, frakcjonowanie i oraz ocena cytotoksy...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu