Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

64 projects found matching your search criteria :

  1. Metagenomic analysis of microbial consortia with high biodegradation potential

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agnieszka Piotrowska-Cyplik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  2. Evaluation of the biosynthesis of polyunsaturated n-3 fatty acids by mould Galactomyces geotrichum.

    Call: PRELUDIUM 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Marta Grygier

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Study on the mechanisms of antidiabetic properties of steviol glucosides (alone and combined with L-arginine and chromiu...

    Call: OPUS 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Zbigniew Krejpcio

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Physicochemical and biological properties of sterol glycerides and their thermoxidative degradation products.

    Call: OPUS 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  5. Evaluation of the impact of exercise / stress stimuli on the mechanisms and efficacy of beta-hydroxy-beta-methylbutyric ...

    Call: SONATA 14 , Panel: NZ7

    Principal investigator: dr Krzysztof Durkalec-Michalski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  6. Decreasing thermal polymerization in edible oils by enriching with materials of natural origin

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Monika Małgorzata Fedko

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Study of the role of dietary choline deficiency in adipose tissue browning.

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Anna Maria Radziejewska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  8. Liposomes with phytosterols as an innovative source of plant sterols with high thermo-oxidative stability and bioavailab...

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Katarzyna Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. Novel analytical approaches in food chemistry – thin-film solid phase microextraction (TF-SPME) for the analysis of odou...

    Call: SONATA 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Martyna Natalia Wieczorek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Influence of soil contamination with PAH on microbial community dynamics and expression level of genes responsible for b...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Roman Marecik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Analysis of volatile flavor compounds profile of free-gluten bread. Research to improve it's aroma profile based on the ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Mariusz Pacyński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  12. Relationships between fat discrimination, frequency of eating high-fat foods, and gene polymorphism - determination of b...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agata Urszula Chmurzyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  13. Antioxidant and antibacterial properties of plant extracts and their application to meat quality preservation during sto...

    Call: SONATA 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Maria Muzolf-Panek

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  14. Molecular studies of lupin seed gamma-conglutin - protein with unique hypoglycemic properties

    Call: SONATA 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Jarosław Edward Czubiński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  15. Identyfikacja produktów termiczno-oksydacyjnej degradacji estrów stigmasterolu

    Call: ETIUDA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marianna Małgorzata Raczyk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  16. Transcription factors as tools of massive operation in engineering of industrial traits in yeast

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Ewelina Celińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  17. Evaluation of the effect of equol on calcium metabolism in ovariectomised rats.

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Natalia Wawrzyniak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  18. Omics-guided engineering of a secretory pathway for enhanced synthesis of secretory proteins in Yarrowia lipolytica - fu...

    Call: PRELUDIUM 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Paulina Anna Korpys-Woźniak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  19. Authenticity of berry seed oils: the effect of extraction methods on thermal fingerprints studied by Differential Scanni...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Yolanda Victoria Rajagukguk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  20. Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:Standardowy...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Julita Katarzyna Reguła

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  21. Identification of products formed during thermo-oxidative degradation of phytosteryl esters.

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  22. One-carbon metabolism in postmenopausal women with metabolic syndrome

    Call: PRELUDIUM 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Agata Joanna Muzsik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  23. Key compounds responsible for odor and taste of selected Brassicaceae vegetables. Formation and changes in technological...

    Call: HARMONIA 7 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Hubert Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  24. Regulation of beta-carbolines in the dieta using coffee substitutes

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Renata Elżbieta Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  25. Analysis of the biological potential of berry fruit extracts in the prevention of obesity and metabolic syndrome disorde...

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Anna Maria Olejnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  26. Influnence of maternal choline inatke and nonalcoholic fatty liver diesaese during pregnancy and lactation on endocrine ...

    Call: SONATA 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Joanna Mikołajczyk-Stecyna

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  27. Influence of gut microbiome on induction of tumor-specific immunity

    Call: OPUS 13 , Panel: NZ5

    Principal investigator: dr hab. Marcin Tomasz Schmidt

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  28. Studies on the application of calcium-enriched plant matrix in the prevention and treatment of osteoporosis.

    Call: OPUS 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Anna Gramza-Michałowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  29. Study of the effect of Lactobacillu plantarum ATCC14917 on an iron metabolism in rats on a high fat diet

    Call: PRELUDIUM 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Katarzyna Maria Skrypnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  30. Nutritional sources of salicylates and disorders of placental angiogenesis in preeclampsia.

    Call: OPUS 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Joanna Maria Suliburska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  31. Antioxidant and calcium bioaccessibility of freeze-dried apples impregnated with sea buckthorn juice and calcium lactate...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marcellus Arnold

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  32. Microflora of the selected regional food products of the Wielkopolska as an origin determining factor and a source of me...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Rychlik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  33. Interactions of quantum dots with natural plant polyphenols and their application in flavonoids and phenolic acids deter...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Małgorzata Wiesława Nogala-Kałucka

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  34. Heterologous expression of an alpha-amylase gene in recombinant Yarrowia lipolytica yeast cells.

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ1

    Principal investigator: dr Ewelina Celińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  35. Kinetics of Maillard reaktion products formation in model cereal-based products enriched with fruit pomaces

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  36. Gut microbiota as the link between dietary patterns and human metabolism

    Call: SONATA 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Anna Maria Malinowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  37. The study of the influence of intestinal and cellular iron and foliate transporters on bioavailability of these mincronu...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ7

    Principal investigator: dr hab. Joanna Maria Suliburska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  38. Characteristic of protein changes in fava beans during bioconversion by Rhizopus oligosporus, which increases the conten...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Katarzyna Anna Polanowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  39. Research into regulating the level of potentially harmful Maillard and caramelization reaction products in gluten-free b...

    Call: PRELUDIUM 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Maria Barbara Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  40. Association of snacking patterns and food choices with metabolic health of postmenopausal women

    Call: PRELUDIUM 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Aleksandra Skoczek-Rubińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  41. Aroma active compounds of polish meads. Influence of microflora and manufacturing process on their formation.

    Call: PRELUDIUM BIS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  42. Food flavor and volatile compounds analysis redefined. What's behind food volatilomics?

    Call: OPUS 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Hubert Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  43. Effects of maternal cafeteria diet on metabolic and reproductive functions inmale and female rats offspring: In search f...

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Julia Matuszewska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  44. Comparative peptidomic and genetic analysis of the authenticity of food of animal origin

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Montowska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  45. The possibility of employing pumpkin, cauliflower, broccoli, and carrot as carriersof iodine for food fortification - ex...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Agata Daria Zaremba

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  46. Examination of traditional and new raw materials of the chicory coffee with respect to aromatic and neuroactive elements

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Renata Elżbieta Zawirska-Wojtasiak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  47. Identification of flavor compounds pathway formation in Polish regional dairy foods produced in a traditional way. Influ...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  48. Use of comprehensive volatile compounds fingerprinting (flavoromics) for the identification of compounds responsible for...

    Call: OPUS 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Hubert Jeleń

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  49. Evaluation of potential occurence of microscopic fungi and mycotoxins in egg produced in different management systems of...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Szablewski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  50. Central European balanced diet in metabolic syndrome therapy - a modern nutrition approach (CED-MED)

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Joanna Bajerska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu