Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Regulacja molekularnych mechanizmów absorpcji hemu: badania na prosiętach z niedokrwistością na tle niedoboru żelaza sup...

    Konkurs: SONATA BIS 1 , panel: NZ5

    Kierownik: dr hab. Rafał Starzyński

    Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN

  2. Profilaktyczny efekt doustnej suplementacji Sucrosomial® Iron (SI) w zapobieganiu niedokrwistości z niedoboru żelaza wcz...

    Konkurs: OPUS 20 , panel: NZ5

    Kierownik: dr hab. Rafał Starzyński

    Instytut Genetyki i Biotechnologii Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

  3. Badanie wpływu Lactobacillus plantarum ATCC14917 na gospodarkę żelaza u szczurów na diecie wysokotłuszczowej

    Konkurs: PRELUDIUM 17 , panel: NZ9

    Kierownik: Katarzyna Skrypnik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Efekty dożylnej suplementacji żelaza na czynność mezotelium u chorych dializowanych otrzewnowo

    Konkurs: OPUS 16 , panel: NZ4

    Kierownik: prof. Andrzej Bręborowicz

    Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, Wydział Medyczny

  5. Doustna suplementacja prosiąt nanocząstkami żelaza i żelazem liposomalnym jako innowacyjna terapia w leczeniu noworodkow...

    Konkurs: OPUS 13 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Rafał Starzyński

    Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

  6. Wpływ niedoboru żelaza na przebieg pozawałowej niewydolności serca u szczura. Badanie na poziomie narządu i komórek....

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ5

    Kierownik: dr hab. Urszula Mackiewicz

    Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego

  7. Badanie wpływu jelitowych i komórkowych transporterów żelaza i folianów na biodostępność tych mikroskładników w organizm...

    Konkurs: OPUS 9 , panel: NZ7

    Kierownik: dr hab. Joanna Suliburska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu