Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 12 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Konkurencyjność sektora rolno-spożywczego krajów Unii Europejskiej (pozycjonowanie i typologie w ujęciu ex post i ex ant...

    Konkurs: SONATA 1 , panel: HS4

    Kierownik: dr hab. Karolina Pawlak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Ekonomiczno-Społeczny

  2. Selektywne rozpoznawanie toksycznych amin heteroaromatycznych i N-nitrozoamin w proteinowych produktach spożywczych

    Konkurs: OPUS 8 , panel: NZ7

    Kierownik: prof. Włodzimierz Kutner

    Instytut Chemii Fizycznej PAN

  3. Hodowla owadów jadalnych jako przykład zrównoważonej produkcji zwierzęcej oraz źródło systemów pakowania: nowe technolog...

    Konkurs: JPI HDHL Call 2023 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Jan Lubawy

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

  4. Analiza eksperymentalna i numeryczna procesu szybkiego mrożenia próżniowego zintegrowanego z efektywnym systemem przecho...

    Konkurs: SONATA 17 , panel: ST8

    Kierownik: dr Michał Palacz

    Politechnika Śląska, Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki

  5. Odzysk wartościowych produktów z fermentacji odpadów spożywczych poprzez sonokawitację i intensyfikację hydrotermalną: p...

    Konkurs: SHENG 2 , panel: ST8

    Kierownik: prof. Jacek Mąkinia

    Politechnika Gdańska

  6. Kodeksy dobrych praktyk na rynkach farmaceutycznych i spożywczych - analiza systemu samoregulacji i koregulacji w kontek...

    Konkurs: PRELUDIUM 14 , panel: HS5

    Kierownik: dr Justyna Nowak

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Prawa i Administracji

  7. Badanie zdolności antyoksydacyjnej liponylolizyny oraz wpływu przetwórstwa spożywczego na poziom kwasu liponowego i lipo...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Adrianna Kamińska

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Chemii

  8. Zawartość koenzymu Q10 i kwasu liponowego w wybranych produktach spożywczych oraz oszacowanie ich dziennego pobrania

    Konkurs: PRELUDIUM 1 , panel: NZ9

    Kierownik: Monika Turkowicz

    UNIWERSYTET W BIAŁYMSTOKU

  9. Poszukiwanie nowych szczepów drożdży zdolnych do produkcji naturalnych aromatów, barwników i polimerów

    Konkurs: SONATA 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Jolanta Mierzejewska

    Politechnika Warszawska, Wydział Chemiczny

  10. Czujniki elektrochemiczne wytwarzane z materiałów funkcjonalnych przeznaczone do analizy i profilowania produktów spożyw...

    Konkurs: OPUS 10 , panel: ST5

    Kierownik: prof. Bogusław Baś

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Materiałowej i Ceramiki

  11. Opracowanie toku postępowania analitycznego w celu oszacowania wpływu rodzaju opakowania produktów spożywczych, ich waru...

    Konkurs: PRELUDIUM 9 , panel: ST4

    Kierownik: Natalia Jatkowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  12. Zintegrowany system informatyczny wspomagający wyznaczanie i analizę geometrycznych, cieplnych i dyfuzyjnych właściwości...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Jerzy Weres

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Rolnictwa i Bioinżynierii