Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 6 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Nowe Środki Alkilujące Mniejszą Bruzdę Helisy DNA - Projektowanie, Synteza i Badanie Właściwości Przeciwnowotworowych...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ4

    Kierownik: dr Adam Mieczkowski

    Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

  2. Rola systemu oreksyna - receptory oreksyny w biologii komórek nabłonka prostaty człowieka. Badania na liniach komórek pr...

    Konkurs: PRELUDIUM 2 , panel: NZ3

    Kierownik: Marta Szyszka

    Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, Wydział Lekarski II

  3. Modyfikacja struktury helisy DNA przez nowo zsyntetyzowany związek (Cl-IPBD) działający cytotoksycznie w wybranych linia...

    Konkurs: PRELUDIUM 13 , panel: NZ7

    Kierownik: dr Dominika Janiszek

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii

  4. Przeciwnowotworowe działanie młodych pędów kapusty głowiastej czerwonej (Brassica oleracea var. capitata f. rubra) wzglę...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Mariola Drozdowska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  5. Badanie molekularnych mechanizmów wpływu młodych pędów buraka ćwikłowego (Beta vulgaris L.) na indukcję apoptozy w komór...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Ewelina Piasna-Słupecka

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  6. Wpływ kwasów tłuszczowych żółtka jaja wzbogaconego w sprzężone dieny kwasu linolowego (CLA) na apoprozę - badanie proapo...

    Konkurs: PRELUDIUM 11 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Dominik Domagała

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności