Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Charakterystyka determinantów bakterii kwasu mlekowego i bakterii kwasu propionowego w kierunku współfermentacji jadalnych odpadów roślinnych celem wydajnej produkcji kwasu propionowego oraz fortyfikacji biodostępnej witaminy B12

2022/47/D/NZ9/00012

Słowa kluczowe:

utylizacja zrównoważony rozwój odpady wytłoki owocowe skórki banana otręby LAB PAB witamina B12 fortyfikacja kwas propionowy

Deskryptory:

  • NZ9_6: Naukowe podstawy ochrony przyrody
  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ9_9: Biotechnologia środowiskowa

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywności

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Kamil Piwowarek 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: SONATA 18 - ogłoszony 2022-07-15

Przyznana kwota: 747 250 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2023-06-19

Zakończenie projektu: 2026-06-18

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.