Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Implikacje kryzysu COVID-19 dla przestrzennej integracji rynków rolnożywnościowychoraz funkcjonowania łańcuchów dostaw na świecie, zeszczególnym uwzględnieniem Polski

2021/41/B/HS4/03161

Słowa kluczowe:

rolnictwo żywność kryzys COVID-19 łańcuchy dostaw integracja rynków bezpieczeństwo żywnościowe

Deskryptory:

  • HS4_1: Makroekonomia (w tym: równowaga ekonomiczna, wzrost gospodarczy, wahania koniunkturalne w globalnej gospodarce, ekonomia pracy)
  • HS4_2: Mikroekonomia i ekonomia instytucjonalna
  • HS4_13: Ekonomia międzynarodowa

Panel:

HS4 - Jednostka, instytucje, rynki: ekonomia, finanse, zarządzanie, demografia

Jednostka realizująca:

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Ekonomii i Finansów

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Agata Stefania Malak-Rawlikowska 

Liczba wykonawców projektu: 5

Konkurs: OPUS 21 - ogłoszony 2021-03-15

Przyznana kwota: 392 032 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2022-01-01

Zakończenie projektu: 2025-01-10

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (2)
  1. European Union Agri-Food Prices During Covid-19 and their Selected Determinants / Ceny rolno-żywnościowe w krajach Unii Europejskiej w czasie kryzysu COVID-19 i ich wybrane determinanty.
    Autorzy:
    Mariusz Hamulczuk, Marta Skrzypczyk
    Czasopismo:
    Zagadnienia Ekonomiki Rolnej / Problems of Agricultural Economics (rok: 2022, tom: 371(2), strony: 45804), Wydawca: Institute of Agricultural and Food Economics National Research Institute; Repozytorium: Baza Wiedzy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego https://v2.sherpa.ac.uk/id/repository/10179
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.30858/zer/147950 - link do publikacji
  2. European Union Agri-Food Prices During Covid-19 and their Selected Determinants / Ceny rolno-żywnościowe w krajach Unii Europejskiej w czasie kryzysu COVID-19 i ich wybrane determinanty.
    Autorzy:
    Mariusz Hamulczuk, Marta Skrzypczyk
    Czasopismo:
    Zagadnienia Ekonomiki Rolnej / Problems of Agricultural Economics (rok: 2022, tom: 371(2), strony: 45804), Wydawca: Institute of Agricultural and Food Economics National Research Institute; Repozytorium: Baza Wiedzy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego https://v2.sherpa.ac.uk/id/repository/10179
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.30858/zer/147950 - link do publikacji