Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

INNOWACYJNA OBRÓBKA HYDROTEMICZNA WYSOKOODŻYWCZYCH MĄK BEZGLUTENOWYCH W CELU OPRACOWANIA ULEPSZONYCH PRODUKTÓW PIEKARNICZYCH

2020/37/K/ST5/03602

Słowa kluczowe:

Obróbka hydrotermiczna promieniowanie mikrofalowe mąka gryczana mąka z tefu reologia chleb bezglutenowy

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • ST5_1: Właściwości strukturalne materiałów
  • ST4_10: Chemia polimerów, biopolimerów

Panel:

ST5 - Synteza i materiały: otrzymywanie materiałów, związki struktury z właściwościami, nowoczesne materiały o założonych właściwościach, architektura (makro)molekularna, chemia organiczna, chemia nieorganiczna

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Inżynierii Produkcji

woj. dolnośląskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Marina Villanueva 

Liczba wykonawców projektu: 5

Konkurs: POLS - ogłoszony 2020-03-16

Przyznana kwota: 551 250 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2021-04-01

Zakończenie projektu: 2023-03-31

Planowany czas trwania projektu: 24 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.