Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Analiza mechanizmów wpływu betainy na metabolizm lipidów i skład ciała.

2020/37/B/NZ9/00256

Słowa kluczowe:

betaina skład ciała szczur otyłość metabolizm aktywność fizyczna mechanizmy

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ4_11: Metabolizm

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Agata Urszula Chmurzyńska 

Liczba wykonawców projektu: 5

Konkurs: OPUS 19 - ogłoszony 2020-03-16

Przyznana kwota: 1 559 280 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2021-02-01

Zakończenie projektu: 2025-01-31

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Teksty w publikacjach pokonferencyjnych (1)
  1. The Development of an Electrical Pulse Stimulation System for Examining In Vitro Models of Exercise
    Autorzy:
    Grzegorz Nikrandt, Anana Radziejewska, Agata Chmurzynska
    Konferencja:
    The 14th European Nutrition Conference FENS 2023 (rok: 2024, tom: The 14th European Nutrition Conference FENS 2023, strony: 134), Wydawca: MDPI
    Data:
    konferencja 14-17.11.2023
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.3390/proceedings2023091134 - link do publikacji