2020/37/B/NZ9/00256
Słowa kluczowe:
betaina skład ciała szczur otyłość metabolizm aktywność fizyczna mechanizmy
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
woj. wielkopolskie
Kierownik projektu (z jednostki realizującej):
Liczba wykonawców projektu: 5
Konkurs: OPUS 19 - ogłoszony 2020-03-16
Przyznana kwota: 1 559 280 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2021-02-01
Zakończenie projektu: 2025-01-31
Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt w realizacji
Pobierz opis projektu w formacie .pdf
Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.