2018/31/N/NZ9/01280
Słowa kluczowe:
białka owsa peptydowe inhibitory enzymów: ACE DPP-IV α-glukozydazy α-amylazy lipazy peptydy antyoksydacyjne trawienie in vitro
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności
woj. warmińsko-mazurskie
Konkurs: PRELUDIUM 16 - ogłoszony 2018-09-14
Przyznana kwota: 210 000 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2019-07-01
Zakończenie projektu: 2024-06-30
Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt zakończony
Pobierz opis projektu w formacie .pdf
Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.