Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Molekularna charakterystyka sposobu hamowania procesu quorum sensing przez wybrane olejki eteryczne u Pseudomonas spp. wyizolowanych z żywności

2016/23/D/NZ9/00028

Słowa kluczowe:

olejki eteryczne z roślin przyprawowych działanie przeciw-quorum sensing molekularne mechanizmy

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Kamila Myszka 

Liczba wykonawców projektu: 6

Konkurs: SONATA 12 - ogłoszony 2016-09-15

Przyznana kwota: 366 480 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2017-08-10

Zakończenie projektu: 2021-11-09

Planowany czas trwania projektu: 51 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.