Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Związek pomiędzy wrażliwością na zawartość tłuszczu w pokarmie, częstością spożycia produktów wysokotłuszczowych i polimorfizmem genów - determinacja masy ciała i metabolizmu lipidów

2014/15/B/NZ9/02134

Słowa kluczowe:

produkty wysokotłuszczowe smak masa ciała metabolizm lipidów polimorfizm genów żywienie człowieka nutrigenomika

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ2_1: Genetyka molekularna
  • NZ7_12: Prewencja chorób człowieka

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Agata Chmurzyńska 

Liczba wykonawców projektu: 7

Konkurs: OPUS 8 - ogłoszony 2014-09-15

Przyznana kwota: 653 410 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2015-07-01

Zakończenie projektu: 2019-01-19

Planowany czas trwania projektu: 42 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony