Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wpływ podwójnej modyfikacji skrobi o różnej zawartości amylozy na strukturę ziarna skrobiowego, właściwości fizykochemiczne i generowanie wolnych rodników

2013/09/B/NZ9/01781

Słowa kluczowe:

skrobia modyfikowana struktura ziarna skrobiowego własciwości fizykochemiczne wolne rodniki

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

woj. małopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Sławomir Pietrzyk 

Liczba wykonawców projektu: 6

Konkurs: OPUS 5 - ogłoszony 2013-03-15

Przyznana kwota: 280 460 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2014-02-01

Zakończenie projektu: 2016-12-09

Planowany czas trwania projektu: 34 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony