2011/03/B/NZ9/00116
Słowa kluczowe:
Układy modelowe chleba żytniego polisacharydy błonnika pokarmowego arabinoksylany podfrakcje strukturalne stopień podstawienia arabinozą stopień podstawienia kwasem ferulowym masa cząsteczkowa lepkość graniczna promień hydrodynamiczny lepkość ekstraktów potencjał antyoksydacyjny żywność funkcjonalna profilaktyka chorób serca i cukrzycy.
Deskryptory:
Panel:
NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa
Jednostka realizująca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy
woj. mazowieckie
Kierownik projektu (z jednostki realizującej):
Liczba wykonawców projektu: 4
Konkurs: OPUS 2 - ogłoszony 2011-09-15
Przyznana kwota: 857 500 PLN
Rozpoczęcie projektu: 2012-08-01
Zakończenie projektu: 2015-08-20
Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)
Status projektu: Projekt rozliczony