Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

36 projects found matching your search criteria :

  1. Influence of beta-glucans on rheological properties and bioavailability of minerals and trade elements

    Call: SONATA 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Marek Adam Aljewicz

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

  2. Normal021falsefalsefalseMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:Standardowy...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Julita Katarzyna Reguła

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Chemical sensors for selective determination of chosen amino acids of gluten proteins using molecularly imprinted polyme...

    Call: PRELUDIUM 6 , Panel: ST5

    Principal investigator: dr Zofia Ewa Iskierko

    Instytut Chemii Fizycznej Polskiej Akademii Nauk

  4. Research on anti-C. albicans vaccine that applies targeting to dendritic cells and activation of Dectin-1 receptor.

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ6

    Principal investigator: dr Tomasz Lipiński

    Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda Polskiej Akademii Nauk

  5. COMPASS experiment - the study of the nucleon structure

    Call: HARMONIA 1 , Panel: ST2

    Principal investigator: prof. Andrzej Maciej Sandacz

    Narodowe Centrum Badań Jądrowych

  6. Fungal alpha-1,3-glucan as an elicitor of insect innate immune response

    Call: PRELUDIUM 5 , Panel: NZ6

    Principal investigator: Sylwia Karina Stączek

    Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Wydział Biologii i Biotechnologii

  7. Modulation the blood-brain barrier function, by nanoparticles - the environmental risk factors and nanotherapeutics.

    Call: OPUS 4 , Panel: NZ4

    Principal investigator: dr Katarzyna Dominika Kania

    Instytut Biologii Medycznej Polskiej Akademii Nauk

  8. Analysis of volatile flavor compounds profile of free-gluten bread. Research to improve it's aroma profile based on the ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Mariusz Pacyński

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  9. The role of AS160 protein in the myocytes fatty acid transport and subsequent development of insulin resistance

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ3

    Principal investigator: Agnieszka Mikłosz

    Uniwersytet Medyczny w Białymstoku

  10. Geometrical Scaling and Properties of Matter Produced in High Energy Collisions

    Call: OPUS 1 , Panel: ST2

    Principal investigator: prof. Michał Paweł Praszałowicz

    Uniwersytet Jagielloński, Wydział Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej

  11. The influence of beta-glucan 1,3D-1,6D added to the low-calorie diet on insulin sensitivity and the expression of select...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ7

    Principal investigator: prof. Marek Strączkowski

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  12. New perturbative and non-perturbative QCD methods in the regime of dense gluon matter

    Call: SONATA BIS 14 , Panel: ST2

    Principal investigator: dr hab. Piotr Kotko

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie

  13. Verification of starch presence in ciliates and examination of its metabolism mechanisms

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ8

    Principal investigator: Kacper Ludwig

    Uniwersytet Wrocławski

  14. Delving into the Intricacies of Partonic Dynamics in the High-Energy Collider Era

    Call: OPUS 27 , Panel: ST2

    Principal investigator: prof. Lech Andrzej Szymanowski

    Narodowe Centrum Badań Jądrowych

  15. Unveiling the multidimensional structure of hadrons in the saturation regime of high energy collisions

    Call: SONATA BIS 13 , Panel: ST2

    Principal investigator: dr hab. Tolga Altinoluk

    Narodowe Centrum Badań Jądrowych

  16. The study on the aroma compounds formation, rheology properties, sensory quality and oxidative stability of newly develo...

    Call: PRELUDIUM BIS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Małgorzata Anna Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  17. Evaluation of the effects of beta-glucan from oats on intestinal barrier integrity in chemically induced colitis

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Łukasz Kopiasz

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  18. Modeling the effect of climate change and soil organic carbon on baking quality traits of winter wheat cultivars in temp...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Abu Zar Ghafoor

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Rolnictwa

  19. Effects of beta-glucan from oats in Crohn's disease - a preclinical study

    Call: OPUS 24 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Joanna Gromadzka-Ostrowska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  20. The influence of β-glucan, butyrate salts and vitamins on growth, development parameters and immunity of African catfish...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Martyna Arciuch-Rutkowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Bioinżynierii Zwierząt

  21. The search of precision in nonlinear high-energy Quantum Chromodynamics

    Call: SONATA BIS 10 , Panel: ST2

    Principal investigator: dr Guillaume Clement Beuf

    Narodowe Centrum Badań Jądrowych

  22. MODIFICATION OF HIGH NUTRITIONAL GLUTEN-FREE FLOURS BY INNOVATIVE HEAT-MOISTURE TREATMENT FOR THE DEVELOPMENT OF IMPROVE...

    Call: POLS , Panel: ST5

    Principal investigator: dr Tetiana Lisovska

    Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Inżynierii Produkcji

  23. Effect of the model bread dough supplementation with selected phenolic acids on the structure of gluten proteins

    Call: OPUS 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agnieszka Nawrocka

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk

  24. The effect of selected polyphenols and their glycosides on the structure of gluten proteins and rheological properties o...

    Call: PRELUDIUM 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magdalena Krekora

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego Polskiej Akademii Nauk

  25. In search of precision in saturation physics: particle production and correlations

    Call: SONATA 14 , Panel: ST2

    Principal investigator: dr hab. Tolga Altinoluk

    Narodowe Centrum Badań Jądrowych

  26. Multiscale and multiphase molecular dynamics of disordered proteins and proteinceous liquid droplets

    Call: OPUS 16 , Panel: NZ1

    Principal investigator: dr Mateusz Chwastyk

    Instytut Fizyki Polskiej Akademii Nauk

  27. Development and description new materials based on collagen modified with beta-glucan-enriched with biocidal compounds o...

    Call: PRELUDIUM 16 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr Marta Michalska-Sionkowska

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu, Wydział Nauk Biologicznych i Weterynaryjnych

  28. Mechanisms of action of 1-3,1-4-beta-D-glucan from oat in the early stage of colon carcinogenesis

    Call: OPUS 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Joanna Gromadzka-Ostrowska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka

  29. Research into regulating the level of potentially harmful Maillard and caramelization reaction products in gluten-free b...

    Call: PRELUDIUM 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Maria Barbara Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  30. Measurement correlations od fluctuations in heavy ion collisions at the LHC collider

    Call: OPUS 12 , Panel: ST2

    Principal investigator: dr hab. Adam Bolesław Trzupek

    Instytut Fizyki Jądrowej im. Henryka Niewodniczańskiego Polskiej Akademii Nauk

  31. Mechanisms of beta-glucan-arabinoxylan interactions and their impact on health-promoting properties of oat (Avena sativa...

    Call: OPUS 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Małgorzata Renata Cyran

    Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin - Państwowy Instytut Badawczy

  32. Influence of supplementation of gluten-free diet with the mixture of short and long chain inulin-type fructans on the pr...

    Call: PRELUDIUM 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Natalia Drabińska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  33. The effect of physical activity on the induced by western diet and/or chronic stress changes in brain glucose transport ...

    Call: SONATA 10 , Panel: NZ7

    Principal investigator: dr Marta Maria Nowacka-Chmielewska

    Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach, Wydział Fizjoterapii

  34. Studies of heavy ion collisions in the ATLAS experiment at the LHC energies

    Call: HARMONIA 7 , Panel: ST2

    Principal investigator: dr hab. Adam Bolesław Trzupek

    Instytut Fizyki Jądrowej im. Henryka Niewodniczańskiego Polskiej Akademii Nauk

  35. Experiment COMPASS - study of the three-dimensional and spin structure of the nucleon

    Call: HARMONIA 7 , Panel: ST2

    Principal investigator: prof. Andrzej Maciej Sandacz

    Narodowe Centrum Badań Jądrowych

  36. The effect of soluble oat beta-glucans on non-specific colon inflammation

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Joanna Gromadzka-Ostrowska

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji