Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Determination of changes in emu muscles (Dromaius novaehollandiae) in process of meat maturation, taking into account the age of animals - proteomic analysis

2018/29/N/NZ9/02794

Keywords:

emu age meat post morte changes proteom

Descriptors:

  • NZ9_2: Animal production
  • NZ9_7: Nutrition and food sciences

Panel:

NZ9 - Fundamentals of applied life sciences and biotechnology: agricultural, forestry, horticulture, animal production and fishery, food and nutrition sciences, industrial biosciences, environmental biotechnology and remediation

Host institution :

Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt

woj. zachodniopomorskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

Mateusz Bucław 

Number of co-investigators in the project: 3

Call: PRELUDIUM 15 - announced on 2018-03-15

Amount awarded: 210 000 PLN

Project start date (Y-m-d): 2019-02-13

Project end date (Y-m-d): 2022-02-12

Project duration:: 36 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Project description

Download the project description in a pdf file

Note - project descriptions were prepared by the authors of the applications themselves and placed in the system in an unchanged form.

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (1)
  • Articles in post-conference publications (2)
  1. Post mortem changes in M. iliotibialis lateralis muscle protein profile of emu (Dromaius novaehollandiae)
    Authors:
    Mateusz Bucław, Adam Lepczyński, Agnieszka Herosimczyk, Małgorzata Ożgo, Danuta Szczerbińska, Danuta Majewska, Kamila Liput, Mariusz Pierzchała
    Academic press:
    Meat Science (rok: 2021, tom: 180, strony: 108562), Wydawca: Elsevier B.V.
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.meatsci.2021.108562 - link to the publication
  1. Analiza porównawcza profili białkowych mięsa emu w procesie jego dojrzewania
    Authors:
    Mateusz Bucław, Adam Lepczyński, Małgorzata Ożgo, Danuta Szczerbińska, Danuta Majewska, Agnieszka Herosimczyk
    Conference:
    Środowiskowe i genetyczne uwarunkowania zdrowia ludzi i zwierząt (rok: 2020, ), Wydawca: Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
    Data:
    konferencja 29.05.2020
    Status:
    Published
  2. Analiza porównawcza profili białkowych i wybranych cech fizykochemicznych w procesie dojrzewania mięsa
    Authors:
    M. Bucław, A. Lepczyński, D. Szczerbińska, M. Ożgo, D. Majewska, A Herosimczyk
    Conference:
    "Nauka Praktyce - Praktyka Nauce" (rok: 2019, ), Wydawca: Polski Oddział Światowego Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej PB WPSA
    Data:
    konferencja 4-6.09.2019
    Status:
    Published