Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Interactions of hydroxycinnamic acids as a factor determining the physiological activity of selected plant materials

2013/11/N/NZ9/04601

Keywords:

coffee isobolographic analysis hydroxycinnamic acids antioxidant activity fortification interaction factor

Descriptors:

  • NZ9_7: Nutrition and food sciences

Panel:

NZ9 - Fundamentals of applied life sciences and biotechnology: agricultural, forestry, horticulture, animal production and fishery, food and nutrition sciences, industrial biosciences, environmental biotechnology and remediation

Host institution :

Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

woj. lubelskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

Agata Durak-Dados 

Number of co-investigators in the project: 3

Call: PRELUDIUM 6 - announced on 2013-09-16

Amount awarded: 99 902 PLN

Project start date (Y-m-d): 2014-08-26

Project end date (Y-m-d): 2017-02-25

Project duration:: 30 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Equipment purchased [PL]

  1. Zamrażarka niskotemperaturowa (29 000 PLN)

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (2)
  • Articles in post-conference publications (7)
  1. Evaluation of interactions between coffee and cardamom, their type, and strength in relation to interactions in a model system
    Authors:
    Agata Durak, Urszula Gawlik-Dziki, Iwona Kowalska
    Academic press:
    CyTA - Journal of Food (rok: 2016, tom: nie dotyczy, strony: 45302), Wydawca: Taylor & Francis Online
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1080/19476337.2016.1247298 - link to the publication
  2. UPLC–MS Method for Determination of Phenolic Compounds in Chili as a Coffee Supplement and Their Impact of Phytochemicals Interactions on Antioxidant Activity In Vitro
    Authors:
    Agata Durak, Iwona Kowalska, Urszula Gawlik-Dziki
    Academic press:
    Acta Chromatographica (rok: 2018, tom: 30 (1), strony: 66-71), Wydawca: Akadémiai Kiadó
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1556/1326.2016.00173 - link to the publication
  1. HYDROXYCINNAMIC ACIDS AS BIOACTIVE COMPOUNDS OF COFFEE BREW
    Authors:
    Agata Durak, Urszula Gawlik-Dziki
    Conference:
    Wpływ Młodych Naukowców na Osiągnięcia Polskiej Nauki, VIII Edycja (rok: 2015, ), Wydawca: Creativetime
    Data:
    konferencja 28 marzec
    Status:
    Published
  2. KAWA WZBOGACONA CYNAMONEM – OCENA INTERAKCJI ZACHODZĄCYCH POMIĘDZY ZWIĄZKAMI O WŁAŚCIWOŚCIACH PRZECIWUTLENIAJĄCYCH
    Authors:
    Agata Durak, Urszula Gawlik-Dziki
    Conference:
    XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk "ŻYWNOŚĆ-ZDROWIE-PRZYSZŁOŚĆ", (rok: 2015, ), Wydawca: POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGÓW ŻYWNOŚCI WYDAWNICTWO NAUKOWE PTTŻ
    Data:
    konferencja 25-26 czerwca
    Status:
    Published
  3. INTERAKCJE BIOAKTYWNYCH SKŁADNIKÓW KAWY I KARDAMONU JAKO CZYNNIK MODYFIKUJĄCY POTENCJALNĄ AKTYWNOŚĆ BIOLOGICZNĄ
    Authors:
    Agata Durak, Urszula Gawlik-Dziki
    Conference:
    Konferencja Młodych Naukowców IX edycja "Wpływ młodych naukowców na osiągnięcia polskiej nauki" (rok: 2015, ), Wydawca: Creativetime
    Data:
    konferencja 5 grudnia
    Status:
    Published
  4. KAWA WZBOGACONA CYNAMONEM JAKO ŹRÓDŁO NATURALNYCH INHIBITORÓW OKSYDAZY KSANTYNOWEJ
    Authors:
    Agata Durak-Dados, Urszula Gawlik-Dziki
    Conference:
    Konferencja Młodych Naukowców X edycja "Wpływ młodych naukowców na osiągnięcia polskiej nauki" (rok: 2017, ), Wydawca: CREATIVETIME
    Data:
    konferencja 14 styczeń
    Status:
    Published
  5. Effect of coffee enriched with cinnamon on activity of transition metal ions
    Authors:
    Agata Durak, Urszula Gawlik-Dziki
    Conference:
    Trends in Natural Product Research: A Young Scientists Meeting of PSE and IUNG-PIB (rok: 2016, ), Wydawca: Department of Extension and Information IUNG-PIB
    Data:
    konferencja 30 maj- 2 czerwiec
    Status:
    Published
  6. QUANTITATIVE AND QUALITATIVE ANALYSIS OF BIOACTIVE COMPOUNDS CONTAINED IN COFFEE AND SELECTED FUNCTIONAL ADDITIVES- CINNAMON AND CARDAMOM
    Authors:
    Agata Durak, Michał Świeca
    Conference:
    Konferencja Młodych Naukowców IX edycja "Wpływ młodych naukowców na osiągnięcia polskiej nauki" (rok: 2015, ), Wydawca: Creativetime
    Data:
    konferencja 5 grudnia
    Status:
    Published
  7. COFFEE WITH CARDAMOM – IMPACT OF PHYTOCHEMICALS INTERACTIONS ON ANTIOXIDANT AND ANTI-INFLAMMATORY IN VITRO ACTIVITY
    Authors:
    Agata Durak, Urszula Gawlik-Dziki
    Conference:
    XX Scientific Session of the Young Scientific Staff of PTTŻ, IVth International Session – "Food – Quality and Perspectives" (rok: 2015, ), Wydawca: Podkarpacki Branch of the Polish Society of Food Technologists, Young Scientific Staff Section of Polish Society of Food Technologists, Food Chemistry Section of the Polish Chemical Society, Faculty of Biology and Agriculture University of Rzeszow
    Data:
    konferencja 14-15 maj
    Status:
    Published