Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Bioaccessibility and bioavailability of polyphenolic compounds in a model simulating the human alimentary tract

2011/01/B/NZ9/00218

Keywords:

polyphenolic compounds model simulating the human alimentary tract bioaccessibility bioavailability

Descriptors:

  • NZ9_7: Nutrition and food sciences

Panel:

NZ9 - Fundamentals of applied life sciences and biotechnology: agricultural, forestry, horticulture, animal production and fishery, food and nutrition sciences, industrial biosciences, environmental biotechnology and remediation

Host institution :

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

woj. małopolskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

dr Tomasz Tarko 

Number of co-investigators in the project: 4

Call: OPUS 1 - announced on 2011-03-15

Amount awarded: 123 682 PLN

Project start date (Y-m-d): 2011-12-12

Project end date (Y-m-d): 2013-06-11

Project duration:: 18 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Equipment purchased [PL]

  1. System dejonizacji wody Simplicity UV firmy Millipore (21 955 PLN)

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (4)
  • Articles in post-conference publications (3)
  • Book publications / chapters in book publications (1)
  1. Digestion and absorption of phenolic compounds assessed by in vitro simulation methods. A review
    Authors:
    Tarko T., Duda-Chodak A., Zając N.
    Academic press:
    Roczniki Państwowego Zakładu Higieny (rok: 2013, tom: 64(2), strony: 79-84), Wydawca: Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny
    Status:
    Published
  2. Antioxidant activity of goji berries and bilberry at particular digestion stages in an in vitro model simulating the human alimentary tract
    Authors:
    Tarko T., Duda-Chodak A., Satora P., Zając N.
    Academic press:
    Potravinarstvo (rok: 2013, tom: 7 Special Issue, strony: 235-238), Wydawca: Association HACCP Consulting
    Status:
    Published
  3. PRZEMIANY ZWIĄZKÓW POLIFENOLOWYCH W SYMULOWANYM PRZEWODZIE POKARMOWYM CZŁOWIEKA
    Authors:
    Tarko T., Semik D., Duda-Chodak A., Satora P., Sroka P.
    Academic press:
    Żywność Nauka Technologia Jakość (tom: nie dotyczy, strony: nie dotyczy), Wydawca: POLSKIE TOWARZYSTWO TECHNOLOGOW ZYWNOSCI
    Status:
    Accepted for publication
  4. Interaction of dietary compounds, especially polyphenols, with the intestinal microbiota: a review
    Authors:
    Duda-Chodak A., Tarko T., Satora P., Sroka P.
    Academic press:
    European Journal of Nutrition (rok: 2015, tom: 54 (3), strony: 325-341), Wydawca: Springer Heidelberg
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1007/s00394-015-0852-y - link to the publication
  1. Bioprzyswajalność związków polifenolowych z owoców bzu czarnego w symulowanym przewodzie pokarmowym człowieka
    Authors:
    Tarko T., Duda-Chodak A., Semik D., Zając N.
    Conference:
    XI Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku" pt. "Żywność a bezpieczeństwo zdrowotne" (rok: 2014, ), Wydawca: Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności
    Data:
    konferencja 18-19.09.2014
    Status:
    Published
  2. In vitro simulation of selected fruits digestion
    Authors:
    Tarko T., Duda-Chodak A., Zając N.
    Conference:
    Międzynarodowa Konferencja dotycząca metod analitycznych "Laboralim 2012" (rok: 2012, ), Wydawca: Slovenská technická univerzita v Bratislave v Nakladateľstve STU
    Data:
    konferencja 31.01-01.02 2012
    Status:
    Published
  3. Simulation of in vitro absorption of polyphenolic compounds
    Authors:
    Tarko T., Duda-Chodak A., Satora P., Zając N.
    Conference:
    EuroFoodChem XVII (rok: 2013, ), Wydawca: Hacettepe University, Food Engineering Department
    Data:
    konferencja 7-10.05.2013
    Status:
    Published
  1. Występowanie i biodostępność związków polifenolowych oraz możliwości ich wykorzystania w suplementacji żywności
    Authors:
    Tarko T.
    Book:
    Występowanie i biodostępność związków polifenolowych oraz możliwości ich wykorzystania w suplementacji żywności (rok: 2014, tom: Zesz. Nauk. 524, strony: 1-143), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
    Status:
    Published