Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 7 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Identyfikacja wpływu suplementacji imbirem na przeciwdziałanie dysbiozie w cukrzycy

    Konkurs: OPUS 28 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Atanas Atanasov

    Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

  2. Nowatorskie składniki zastępcze pochodzenia morskiego o działaniu przeciwzapalnym, przeciwutleniającym i przeciwbakteryj...

    Konkurs: SONATA 20 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Monika Hejna

    Uniwersytet Warszawski

  3. Nanoplatforma senolityczna oparta na nanowłóknach elektroprzędzonych dostarczająca pochodne nutraceutyków w celu usunięc...

    Konkurs: OPUS 22 , panel: NZ7

    Kierownik: dr hab. Maciej Antoni Wnuk

    Uniwersytet Rzeszowski, Kolegium Nauk Przyrodniczych

  4. Aktywność biologiczna betalain z Atriplex hortensis var. rubra - znaczenie dietetyczne alternatywnego, jadalnego źródła ...

    Konkurs: PRELUDIUM 17 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Agnieszka Kumorkiewicz-Jamro

    Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki

  5. Zastosowanie drożdży do otrzymywania cennych naturalnych flawonoidów występujących w naturze w niewielkich ilościach...

    Konkurs: PRELUDIUM 12 , panel: NZ9

    Kierownik: Sandra Agnieszka Sordon

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  6. Poszukiwanie nowych mechanizmów hamowania proliferacji komórek nowotworowych przez naturalne substancje pochodzenia rośl...

    Konkurs: SONATA 6 , panel: NZ7

    Kierownik: dr hab. Anna Lewińska

    Uniwersytet Rzeszowski

  7. Zależna od sprzężonego kwasu linolowego (CLA) aktywacja transkrypcyjna PPAR-badanie molekularnych mechanizmów potencjaln...

    Konkurs: OPUS 2 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Teresa Leszczyńska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności