Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wykorzystanie niekonwencjonalnych, nietermicznych metod obróbki wstępnej oraz ich kombinacji do kształtowania właściwości fizycznych, chemicznych oraz jakości mikrobiologicznej suszonego mącznika młynarka (Tenebrio molitor L.)

2024/53/N/NZ9/02124

Słowa kluczowe:

owady jadalne pulsacyjne pole elektryczne ultradźwięki wysokie ciśnienie hydrostatyczne łączone metody obróbki suszenie właściwości fizyczne skład chemiczny aktywność przeciwutleniająca bezpieczeństwo mikrobiologiczne jakość ogólna

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ9_11: Zagrożenia i bezpieczeństwo biologiczne

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Radosław Bogusz 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 23 - ogłoszony 2024-03-21

Przyznana kwota: 69 997 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2025-02-11

Zakończenie projektu: 2026-02-10

Planowany czas trwania projektu: 12 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.