Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Smak jakości, zrównoważonego rozwoju i bezpieczeństwa (TaQSSa) – oparte na sztucznej inteligencji, wysokoprzepustowe platformy multisensorowe do profilowania żywności

2024/53/B/NZ9/01654

Słowa kluczowe:

czujnik smaku wysokoprzepustowa analiza platforma multisensorowa sztuczna inteligencja profilowanie żywności testy autentyczności nano/mikroplastik w żywności

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • ST6_7: Sztuczna inteligencja, systemy inteligentne i wieloagentowe
  • ST4_6: Metody instrumentalne w chemii

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Politechnika Warszawska

woj.

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Patrycja Ciosek-Skibińska 

Liczba wykonawców projektu: 6

Konkurs: OPUS 27 - ogłoszony 2024-03-21

Przyznana kwota: 1 716 906 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2025-01-01

Zakończenie projektu: 2029-01-19

Planowany czas trwania projektu: 48 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.