Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Nowe podejścia analityczne w chemii żywności – cienkowarstwowa mikroekstrakcja do fazy stałej (TF-SPME) do analizy substancji zapachowych w napojach alkoholowych

2022/47/D/NZ9/01847

Słowa kluczowe:

SPME związki lotne aromat chromatografia gazowa spektrometria mas ekstrakcja analiza żywności

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Martyna Wieczorek 

Liczba wykonawców projektu: 4

Konkurs: SONATA 18 - ogłoszony 2022-07-15

Przyznana kwota: 1 008 078 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2023-07-06

Zakończenie projektu: 2026-07-05

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.