Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Redefiniowana analiza związków zapachowych i lotnych żywności. Co kryje się za volatilomiką żywności?

2019/35/B/NZ9/01582

Słowa kluczowe:

związki lotne związki zapachowe volatilomika metabolomika chromatografia gazowa spektrometria mas kompletna dwuwymiarowa chromatografia gazowa (GCxGC)

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Henryk Jeleń 

Liczba wykonawców projektu: 4

Konkurs: OPUS 18 - ogłoszony 2019-09-16

Przyznana kwota: 996 000 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2020-06-25

Zakończenie projektu: 2023-06-24

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.