Steviol glycosides from Stevia rebaudiana Bertoni normalise lipid metabolism by modulating selected gene expression in diabetic rats.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore), 31 October - 3 November 2022. Abstracts - IUFoST 2022, Singapore (rok: 2022, ), Wydawca: 21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore
Data:
konferencja 2022-10-31-2022-11-03
Stevia-derived compounds improve glucose uptake and alleviate insulin resistance in the 3T3-L1 adipocytes.
Autorzy:
Joanna Zielińska-Wasielica, Katarzyna Kowalska, Zbigniew Krejpcio, Anna Olejnik
Konferencja:
21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore), 31 October - 3 November 2022. (rok: 2022, ), Wydawca: Abstracts - IUFoST 2022, Singapore
Data:
konferencja 2022-10-31-2022-11-03
Wpływ rodzaju glikozydów stewiolowych oraz dodatku L-argininy i chromu (III) w diecie na wybrane markery gospodarki węglowodanowo-lipidowej u szczurów z wywołaną cukrzycą typu 2
Autorzy:
Kurek Jakub Michał, Król Ewelina, Staniek Halina, Tubacka Małgorzata, Krejpcio Zbigniew
Konferencja:
I Ogólnopolska Konferencja Naukowa "Żywność i żywienie w pigułce", Gdańsk, 2022 (rok: 2022, ), Wydawca: Gdańsk : Komitet Organizacyjny I Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej "Żywność i żywienie w pigułce", 2022
Effects of supplementary steviol glycosides in combination with L-arginine and chromium(III) on tissular trace mineral contents in mildly diabetic rats.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore), 31 October - 3 November 2022. Abstracts - IUFoST 2022, Singapore (rok: 2022, ), Wydawca: 21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore)
Data:
konferencja 2022-10-31-2022-11-03
Czy chrom jest niezbędnym mikroelementem, czy artefaktem ?
Autorzy:
Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne – Gdańsk (rok: 2020, ), Wydawca: Gdański Uniwersytet Medyczny
Is supplementary chromium(III) beneficial for treating diabetes? A reference to own study.
Autorzy:
Zbigniew Krejpcio, Jakub Michał Kurek
Konferencja:
III Bio.Natural- Bioactive Natural Products Research Conference, Lisbon, Portugal and Online (rok: 2023, ), Wydawca: III Bio.Natural
Data:
konferencja 2023-07-13-14
Najważniejsze osiągnięcia projektu naukowo-badawczego DiabetHelp (NCN 2017/27/B/NZ9/00677)
Autorzy:
Krejpcio Z., Kurek J.M., Olejnik A., Kowalska K., Zielińska-Wasielica J., Staniek H., Król E., Tubacka M., Skrzypski M., Wojciechowicz T., Mikołajczyk-Stecyna J.
Konferencja:
X Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego", Warszawa (rok: 2024, ), Wydawca: Wydawnictwo SGGW
Data:
konferencja 2024-11-14-15
Stevia rebaudiana Bertoni and its glycosides as promising phytochemicals with anti-diabetic potential.
Autorzy:
Jakub Kurek, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
The 13th European Nutrition Conference - FENS 2019, Dublin, Ireland (rok: 2019, ), Wydawca: FENS
Data:
konferencja 2019-10-15-18
Stevia rebaudiana Bertoni –właściwości funkcjonalne oraz prozdrowotne z wyszczególnieniem potencjału działania przeciwcukrzycowego.
Autorzy:
Jakub M. Kurek, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
XXIV Sesja Naukowa, Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ oraz VII International Session of Young Scientific Staff. MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA NAUKOWA "Żywność –wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" (rok: 2019, ), Wydawca: UWM Olsztyn
Data:
konferencja 2019-05-23-24
Effects of steviol on cytotoxicity, adipogenesis, ROS concentration and gene expression in 3T3-L1 Cell Line.
Autorzy:
Jakub Kurek, Joanna Zielińska-Wasielica, Katarzyna Kowalska, Anna Olejnik, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
The 3th European Nutrition Conference - FENS 2019 Dublin, Ireland (rok: 2019, ), Wydawca: FENS
Data:
konferencja 2019-10-15-18
Wpływ rodzaju i ilości glikozydów stewiolowych w diecie na ekspresję genów związanych z gospodarką węglowodanowo-lipidową u szczurów z wywołaną cukrzycą typu 2
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
XLV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu, Gdańsk (rok: 2021, ), Wydawca: Politechnika Gdańska
Data:
konferencja 1-2 lipca
Wpływ glikozydów stewiolowych na wybrane wskaźniki biochemiczne krwi u szczurów z wywołaną cukrzycą
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Ewelina Król, Małgorzata Tubacka, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne – Gdańsk (rok: 2020, ), Wydawca: Gdański Uniwersytet Medyczny, Gdańsk
Supplementary steviol glycosides in combination with L-arginine and chromium(III) improve selected nutritional indices in mildly diabetic rats.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore), 31 October - 3 November 2022. Abstracts - IUFoST 2022, Singapore (rok: 2022, ), Wydawca: 21st IUFoST World Congress of Food Science & Technology (IUFoST'2022, Singapore)
Data:
konferencja 2022-10-31-2022-11-03
Effects of supplementary steviol glycosides on tissular trace elements levels in type 2 diabetic rats.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek and Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, November 30th -December 2nd, 2022. (rok: 2022, ), Wydawca: 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia
Data:
konferencja 2022-11-30-2022-12-02
Steviol glycosides and glucose metabolism related protein levels in diabetic rats.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Marek Skrzypski, Dawid Szczepankiewicz, Tatiana Wojciechowicz, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
III Bio.Natural- Bioactive Natural Products Research Conference, Lisbon, Portugal and online (rok: 2023, ), Wydawca: III BIO.NATURAL
Data:
konferencja 2023-07-13-14
Supplementary Steviol Glycosides Can Regulate Lipid Metabolism in Diabetes.
Autorzy:
Zbigniew Krejpcio, Jakub Michał Kurek, Ewelina Król, Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Joanna Zielińska-Wasielica, Katarzyna Kowalska, Anna Olejnik
Konferencja:
The 15th Annual International Conference of the D&CVD Study Group (D&CVD2023) (rok: 2023, ), Wydawca: Diabetes, Stoffwechsel und Hertz, www.diabetologie-online.de
Data:
konferencja 2023-05-10-12
Co-Supplementary Steviol Glycosides, L-Arginine and Cr(III) Improve Blood Antioxidant Status Biomarkers in Mildly Diabetic Rats Fed High-Fat Diet
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
GSFST2023, 2nd Global Summit on Food Science and Technology (rok: 2023, ), Wydawca: The Scientistt
Data:
konferencja 2023-03-23-25
Steviol Glycosides and Lipid Profile Regulation — is it the Type or the Dose that Really Matters ?.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Ewelina Król, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
The 15th Annual International Conference of the D&CVD Study Group (D&CVD2023), (rok: 2023, ), Wydawca: Diabetes, Stoffwechsel und Hertz
Data:
konferencja 2023-05-10-12
Ocena właściwości przeciwdrobnoustrojowych ekstraktów rośliny Stevia rebaudiana Bertoni
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
XXV Jubileuszowa Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ, Wrocław (rok: 2021, ), Wydawca: WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU PRZYRODNICZEGO WE WROCŁAWIU
Data:
konferencja 20-21 maja
Steviol glycosides attenuate lipid metabolism abnormalities by affecting gene expression in type 2 diabetic rats.
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, November 30th-December 2nd, 2022. (rok: 2022, ), Wydawca: 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia
Data:
konferencja 2022-11-30-2022-12-02
Steviol Glycosides Attenuate Histological Alterations in Liver of Diabetic Rats fed High-Fat Diet
Autorzy:
Jakub Michał Kurek, Joanna Mikołajczyk Stecyna, Zbigniew Krejpcio
Konferencja:
GSFST2023, 2nd Global Summit on Food Science and Technology (rok: 2023, ), Wydawca: The Scientistt
Data:
konferencja 2023-03-23-25