Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Analiza genów kandydatów warunkujących otłuszczenie u kur typu mięsnego

2012/07/B/NZ9/02206

Słowa kluczowe:

geny kandydaty ekspresja tłuszcz wewnętrzny brojlery

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności
  • NZ2_1: Genetyka molekularna

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr Rafał Parada 

Liczba wykonawców projektu: 4

Konkurs: OPUS 4 - ogłoszony 2012-09-15

Przyznana kwota: 378 590 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-07-01

Zakończenie projektu: 2017-01-11

Planowany czas trwania projektu: 42 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Zakupiona aparatura

  1. termocycler z gradientem. Za kwotę 35 000 PLN

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  1. Alternative transcription of peroxisome proliferator-activated receptor gamma in the liver is associated with fatness of chickens
    Autorzy:
    Rafał PARADA, Tadeusz MALEWSKI, Kazimierz JASZCZAK, Magdalena KAWKA
    Status:
    Przyjęta do publikacji