Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Społeczne i kulturowe aspekty karmienia dzieci w Warszawie: dyskursy, praktyki, negocjacje.

2012/07/N/HS3/04137

Słowa kluczowe:

jedzenie dzieciństwo praktyki

Deskryptory:

  • HS3_11: Etnografia i antropologia kulturowa (w tym: opis kultur tradycyjnych, antropologia magii, kultu i religii, zmiana kulturowa i procesy globalistyczne, antropologia zjawisk społeczno-kulturowych, etnicznych i tożsamościowych)

Panel:

HS3 - Wiedza o przeszłości: historia, archeologia, etnologia, antropologia kulturowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Warszawski, Wydział Historyczny

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Zofia Boni 

Liczba wykonawców projektu: 3

Konkurs: PRELUDIUM 4 - ogłoszony 2012-09-15

Przyznana kwota: 66 516 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-08-09

Zakończenie projektu: 2015-11-08

Planowany czas trwania projektu: 27 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego

  • Publikacje w czasopismach (2)
  1. Contested Interactions: School Shops, Children and Food in Warsaw
    Autorzy:
    Zofia Boni
    Czasopismo:
    International Journal of Sociology of Agriculture and Food (rok: 2014, tom: 21 (3), strony: 309-325), Wydawca: School of Planning and Geography, Cardiff University (UK) and the Dorothy F. Schmidt College of Arts and Letters and the Lifelong Learning Society, Florida Atlantic University (USA). Official publication of the Research Committee on Sociology of Agriculture and Food of the International Sociological Association (ISA).
    Status:
    Opublikowana
  2. Negotiating Children's Food Culture in Post-socialist Poland
    Autorzy:
    Zofia Boni
    Czasopismo:
    Anthropology of Food (peer reviewed) (rok: 2015, tom: 9, strony: 44573), Wydawca: Open Edition
    Status:
    Opublikowana