Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Ewolucja i zróżnicowanie smaku umami wśród ssaków drapieżnych w kontekście ekologicznym, behawioralnym i filogenetycznym

2012/05/B/NZ8/02687

Słowa kluczowe:

adaptacja behawior odżywiania biologia ewolucyjna Carnivora dieta DNA dobór naturalny ekologia ekologia molekularna ekologia odżywiania ewolucja genetyka Pinnipedia pseudogen pseudogenizacja radiacja adaptatywna receptor smaku smak umami sposób odżywiania środowisko morskie

Deskryptory:

  • NZ8_1: Biologia ewolucyjna
  • NZ8_2: Ekologia
  • NZ8_12: Zoologia

Panel:

NZ8 - Podstawy wiedzy o życiu na poziomie środowiskowym: biologia ewolucyjna, biologia populacyjna, biologia środowiskowa, systematyka

Jednostka realizująca:

Muzeum i Instytut Zoologii PAN

woj. mazowieckie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

prof. Mieczysław Wolsan 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: OPUS 3 - ogłoszony 2012-03-15

Przyznana kwota: 366 095 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-01-23

Zakończenie projektu: 2017-01-22

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony