Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Zastosowanie markerów do badań relacji troficznych wśród ichtiofauny Zalewu Wiślanego.

2012/05/N/NZ8/00906

Słowa kluczowe:

ekologia odżywiania relacje troficzne markery troficzne kwasy tłuszczowe TZO Zalew Wiślany

Deskryptory:

  • NZ8_2: Ekologia
  • NZ8_8: Ekotoksykologia
  • NZ9_5: Naukowe podstawy rybactwa

Panel:

NZ8 - Podstawy wiedzy o życiu na poziomie środowiskowym: biologia ewolucyjna, biologia populacyjna, biologia środowiskowa, systematyka

Jednostka realizująca:

Morski Instytut Rybacki – Państwowy Instytut Badawczy

woj. pomorskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Agnieszka Góra 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 3 - ogłoszony 2012-03-15

Przyznana kwota: 99 580 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2013-01-23

Zakończenie projektu: 2016-04-22

Planowany czas trwania projektu: 39 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Dane z raportu końcowego/rocznego

  • Publikacje w czasopismach (1)
  • Teksty w publikacjach pokonferencyjnych (1)
  • Publikacje książkowe (2)
  1. Are fatty acids in fish the evidence of trophic links? A case study from the southern Baltic Vistula Lagoon
    Autorzy:
    Agnieszka Góra, Joanna Szlinder-Richert, Ryszard Kornijów
    Czasopismo:
    Oceanologia (rok: 2022, tom: nie dotyczy, strony: nie dotyczy), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Opublikowana
    Doi:
    10.1016/j.oceano.2022.04.002 - link do publikacji
  1. Kwasy tłuszczowe wśród ryb
    Autorzy:
    Góra Agnieszka, Szlinder-Richert Joanna
    Konferencja:
    I Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Kwasy tłuszczowe w łańcuchu żywności" (rok: 2018, ), Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
    Data:
    konferencja 5-6 lipca 2018
    Status:
    Opublikowana
  1. Ryby, jak zachęcić konsumentów do ich większego spożycia?
    Autorzy:
    Szlinder-Richert Joanna, Góra Agnieszka
    Książka:
    Szanse i zagrożenia dla wzrostu spożycia polskich ryb (rok: 2019, tom: -, strony: 45626), Wydawca: Wydawnictwo Instytutu Rybactwa Śródlądowego
    Status:
    Opublikowana
  2. Kwasy tłuszczowe wśród ryb
    Autorzy:
    Góra Agnieszka, Szlinder-Richert Joanna
    Książka:
    Kwasy Tłuszczowe w Łańcuchu Żywności (rok: 2018, tom: -, strony: 50-70), Wydawca: Fundacja Lumina Cordis
    Status:
    Opublikowana