Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Mikroflora wybranych produktów regionalnych Wielkopolski jako czynnik determinujący pochodzenie oraz źródło metabolitów o potencjalnych właściwościach funkcjonalnych

2011/01/N/NZ9/04558

Słowa kluczowe:

mikroflora ser smażony pumpernickel identyfikowalność pochodzenie pcr-dgge

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa, m.in.:

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

woj. wielkopolskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

Tomasz Rychlik 

Liczba wykonawców projektu: 2

Konkurs: PRELUDIUM 1 - ogłoszony 2011-03-15

Przyznana kwota: 133 100 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2011-12-12

Zakończenie projektu: 2014-06-11

Planowany czas trwania projektu: 24 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt rozliczony

Zakupiona aparatura

  1. DGGEK -2001 Denaturing Gradient Gel System 2-place 220V (Zestaw do elektoforezy DGGE). Za kwotę 20 000 PLN
  2. GCSGE-014-0 Sub/Horz. System Bundle. 14cmx20cm. CE (Zetaw do elektroforezy horyzontalnej - element zestawu elektroforezy DGGE). Za kwotę 9 800 PLN