Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 4 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Wpływ podwójnej modyfikacji skrobi o różnej zawartości amylozy na strukturę ziarna skrobiowego, właściwości fizykochemic...

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Sławomir Pietrzyk

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Heterologiczna ekspresja genu alfa-amylazy w rekombinowanych komórkach drożdży Yarrowia lipolytica.

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ1

    Kierownik: dr Ewelina Celińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Kształtowanie stabilności, biodostępności i bioprzyswajalności barwników roślinnych metodą mikroenkapsulacji w kontekści...

    Konkurs: PRELUDIUM 21 , panel: NZ9

    Kierownik: Igor Turkiewicz

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  4. Badanie wpływu gangliozydów, insuliny i jonów cynku na oddziaływania amyliny z błonami biomimetycznymi

    Konkurs: SONATA 13 , panel: ST4

    Kierownik: dr Joanna Juhaniewicz-Dębińska

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Chemii