Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wpływ zastosowania enzymów koagulujących mleko pozyskanych z mikroflory Jiuqu na mechamizm koagulacji mleka i kształtowanie cech jakościowych sera

2021/43/B/NZ9/01111

Słowa kluczowe:

enzymy koagulujące koagulacja bioaktywne peptydy proteoliza proteomika

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauki o Żywności

woj. warmińsko-mazurskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Justyna Żulewska 

Liczba wykonawców projektu: 11

Konkurs: OPUS 22 - ogłoszony 2021-09-15

Przyznana kwota: 1 373 460 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2022-12-01

Zakończenie projektu: 2025-11-30

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt w realizacji

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.