Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wpływ ultradźwięków, mikrofal, promieni podczerwieni oraz obniżonego ciśnienia na kinetykę procesów odwadniania i suszenia buraka zwyczajnego

2020/37/B/NZ9/00687

Słowa kluczowe:

Zakwas buraczany kiszone buraki susz z kiszonych buraków odwadnianie osmotyczne fermentacja ultradźwięki mikrofale promienie podczerwieni próżnia suszenie konwekcyjno-mikrofalowo-ultradźwiękowe suszenie mikrofalowo-próżniowe

Deskryptory:

  • NZ9_7: Naukowe podstawy żywienia i badania żywności

Panel:

NZ9 - Stosowane nauki o życiu: rolnictwo, leśnictwo, ogrodnictwo, rybactwo, żywienie i żywność, biotechnologia środowiskowa

Jednostka realizująca:

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Nauk Technicznych

woj. warmińsko-mazurskie

Inne projekty tej jednostki 

Kierownik projektu (z jednostki realizującej):

dr hab. Magdalena Zielińska 

Liczba wykonawców projektu: 5

Konkurs: OPUS 19 - ogłoszony 2020-03-16

Przyznana kwota: 921 720 PLN

Rozpoczęcie projektu: 2021-02-01

Zakończenie projektu: 2024-01-31

Planowany czas trwania projektu: 36 miesięcy (z wniosku)

Status projektu: Projekt zakończony

Opis Projektu

Pobierz opis projektu w formacie .pdf

Uwaga - opisy projektów zostały sporządzone przez samych autorów wniosków i w niezmienionej formie umieszczone w systemie.