Projekty finansowane przez NCN


Dane kierownika projektu i jednostki realizującej

Szczegółowe informacje o projekcie i konkursie

Słowa kluczowe

Aparatura

Wyczyść formularz

Wyniki wyszukiwania

Znaleziono 12 projektów spełniających kryteria wyszukiwania:

  1. Badanie wpływu budowy naftoflawonów na hamowanie aromatazy oraz aktywność cytotoksyczną w stosunku do zdrowych i nowotwo...

    Konkurs: PRELUDIUM 5 , panel: NZ7

    Kierownik: Jarosław Popłoński

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  2. Otrzymywanie i charakterystyka przeciwnowotworowa nowych analogów flawonoidów chmielu

    Konkurs: OPUS 11 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Mirosław Anioł

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  3. Innowacyjne biopreparaty o działaniu terapeutycznym - chemiczne i enzymatyczne metody otrzymywania fosfolipidów zawieraj...

    Konkurs: SONATA 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Anna Gliszczyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  4. Hydrokoloidy polisacharydowe jako czynniki stabilizacji wybranych parametrów fizyko- chemicznych naturalnie mętnych sokó...

    Konkurs: PRELUDIUM 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Mirosława Teleszko

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  5. Zmiany profilu aminokwasowego ziemniaków o różnej barwie miąższu podczas przechowywania

    Konkurs: PRELUDIUM 6 , panel: NZ9

    Kierownik: Agnieszka Nemś

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  6. Wykorzystanie enzymów proteolitycznych z niekonwencjonalnych źródeł do otrzymywania peptydów aktywnych biologicznie na b...

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Anna Dąbrowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  7. Wpływ parametrów smażenia na zawartość estrów glicydylu w tłuszczach i smażonych produktach

    Konkurs: PRELUDIUM 3 , panel: NZ9

    Kierownik: Magda Aniołowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  8. Określenie składu chemicznego, właściwości prozdrowotnych i aktywności przeciwutleniającej owoców gruszy pospolitej (Pyr...

    Konkurs: SONATA 5 , panel: NZ9

    Kierownik: dr Joanna Kolniak-Ostek

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  9. Wzbogacanie fosfolipidów z żółtka jaj kurzego w biologicznie aktywne nienasycone kwasy tłuszczowe w reakcjach enzymatycz...

    Konkurs: OPUS 3 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Czesław Wawrzeńczyk

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  10. Analiza czynników kształtujących jakość winogron i win

    Konkurs: OPUS 5 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  11. Nowe metody utylizacji wychmielin podnoszące ich wartość rynkową

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: dr hab. Mirosław Anioł

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  12. Poprawa atrakcyjności i wartości odżywczej przetworzonych owoców wiśni

    Konkurs: OPUS 1 , panel: NZ9

    Kierownik: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności