Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

84 projects found matching your search criteria :

  1. Eco-efficiency analysis of farming using the methodology of product's life cycle and life cycle costing

    Call: OPUS 11 , Panel: HS4

    Principal investigator: dr hab. Jerzy Bieńkowski

    Instytut Środowiska Rolniczego i Leśnego Polskiej Akademii Nauk

  2. Characteriscics of phospholipids oxidation products and determination of toxicity and ability of oxidized phospholipids ...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Karol Parchem

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  3. Functions of Fusarium-produced lytic enzymes and mycotoxins in pathogenesis and of metabolites responsible for plant def...

    Call: OPUS 13 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Łukasz Stępień

    Instytut Genetyki Roślin Polskiej Akademii Nauk

  4. The novel solution for real-time monitoring of secondary products of vegetable oil oxidation emitted during deep frying

    Call: PRELUDIUM 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Majchrzak

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  5. dentification of metabolic pathways of Trichoderma fungi in the process of degradation/transformation of Fusarium mycoto...

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marcin Bryła

    Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego

  6. Eco-friendly technologies for the management of seaweed biomass for products useful for sustainable agriculture and bios...

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Izabela Magdalena Michalak

    Politechnika Wrocławska

  7. Determination of alkaloids and potentially harmful for human health ingredients in raw plant materials of Asian origin a...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Filipiak-Szok

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Chemii

  8. Effect of biosurfactants produced by Bacillus spp. on biosynthesis of silver nanoparticles (Ag-NPs) and their properties

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Grażyna Płaza

    Instytut Ekologii Terenów Uprzemysłowionych

  9. Kinetics of Maillard reaktion products formation in model cereal-based products enriched with fruit pomaces

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Products formed during thermo-oxidative degradation of stigmasterol and its esters - isolation, fractionation and evalua...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  11. Effect of silver nanoparticles (Ag-NPs) produced in biological way on metabolic pathway activities of mammalian cells

    Call: PRELUDIUM 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Chojniak-Gronek

    Instytut Ekologii Terenów Uprzemysłowionych

  12. Comprehensive analysis of the impact of chlorine presence on fast co-pyrolysisof agriculture biomass and municipal solid...

    Call: OPUS 20 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr hab. Aneta Magdziarz

    Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie, Wydział Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej

  13. Evaluation of selected functional properties of food product enriched in fructans from different sources in the aspect o...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Kinga Topolska

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  14. Identification of flavor compounds pathway formation in Polish regional dairy foods produced in a traditional way. Influ...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  15. Integrated information system supporting determination and analysis of geometric, thermal and diffusive properties of ag...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Jerzy Weres

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Rolnictwa i Bioinżynierii

  16. Identification of products formed during thermo-oxidative degradation of phytosteryl esters.

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  17. Processes and pathways of nutrients, selected heavy metal and arsenic removal from surface runoff from the agricultural ...

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr Nicole Nawrot

    Politechnika Gdańska

  18. Model studies on the application of the treatment of acorns and/or acorn flour and the conditions of dough preparation o...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Emilia Szabłowska

    Akademia Łomżyńska

  19. Effect of n-3 FA supplementation on lipid metabolism in bovine blastocysts produced in vivo and in vitro

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Dorota Marta Cieślak

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Medycyny Weterynaryjnej i Nauk o Zwierzętach

  20. Relationships between fat discrimination, frequency of eating high-fat foods, and gene polymorphism - determination of b...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Agata Chmurzyńska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  21. Metabolomic and antioxidative profiles of fermented buckwheat flours and phytochemicals bioaccessibility in a model of w...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  22. The search for new yeast strains capable of producing of natural flavor volatiles, pigments and polymers

    Call: SONATA 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Jolanta Mierzejewska

    Politechnika Warszawska, Wydział Chemiczny

  23. Improving the attractiveness and nutritional value of processed fruit cherries

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  24. Evaluation of mineral and isotopic composition, the effect of culinary processing and bioavailability of minerals and th...

    Call: PRELUDIUM 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Grażyna Krasińska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  25. Processes of obtaining polyanionic saccharides from native agricultural waste, including Ohmic heating-assisted extracti...

    Call: OPUS 26 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr hab. Izabela Pawlaczyk-Graja

    Politechnika Wrocławska

  26. Phenolic compounds as a modifiers of functionality and healthy benefits of starch gels and meat products with starch

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Błażej Błaszak

    Politechnika Bydgoska im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich

  27. Insight into antiglycation mechanism of phenolic acid derivatives in model and food systems

    Call: OPUS 27 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

  28. Comprehensive Characterization of Post-Extraction Products from the Biorefining of Tree Bark Biomass in the Context of T...

    Call: OPUS 27 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Grzegorz Kowaluk

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  29. Modern Insights into Traditional Polish Fermented Foods: Tracking Metabolomic Changes during the Fermentation of Plant P...

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marika Mróz

    Politechnika Gdańska

  30. State and prospects of development of low carbon agriculture in Poland and agricultural producers' behaviours

    Call: SONATA 11 , Panel: HS4

    Principal investigator: dr hab. Arkadiusz Piwowar

    Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Ekonomii i Finansów

  31. Analysis of the biochemical properties, biological activity and biotechnological potential of siderophores and biosurfac...

    Call: OPUS 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Łukasz Dziewit

    Uniwersytet Warszawski, Wydział Biologii

  32. Prostacyclin (PGI2) signaling in in vitro produced bovine embryos derived from oocytes collected in vivo by ovum pick up...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Arkadiusz Nowicki

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk

  33. Research into regulating the level of potentially harmful Maillard and caramelization reaction products in gluten-free b...

    Call: PRELUDIUM 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Maria Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  34. Effects of frying parameters on the content of glycidyl esters in fats and fried food.

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magda Aniołowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  35. The occurrence of free and conjungated fumonisins in cereal products and pathways of its transformations caused by techn...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Marcin Bryła

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  36. Evaluation of potential occurence of microscopic fungi and mycotoxins in egg produced in different management systems of...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Tomasz Szablewski

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  37. Occurrence, detection and molecular and metabolic characterization of toxigenic heat-resistant fungi (Neosartorya fische...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Frąc

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego PAN

  38. Studies on the role of PHO2 gene and its protein product PHO2 in the maintenance of phosphate homeostasis in barley

    Call: OPUS 6 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Andrzej Pacak

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  39. Characteristics and quality parameters of varietal honeys and derived products

    Call: PRELUDIUM 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Piotr Kuś

    Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Analityki Medycznej

  40. Analysis and biological activity of compounds from Ilex taxon - in vitro and in vivo studies.

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Antoni Szumny

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  41. New strategies for replacement of conventional sodium nitrite in meat products using various nitric oxide donors.

    Call: OPUS 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marzena Helena Zając

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  42. Bioavailability and impact on the intestinal microbiota of microencapsulated linseed oil bioesters enriched with oil der...

    Call: PRELUDIUM 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Marta Siol

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  43. Microflora of the selected regional food products of the Wielkopolska as an origin determining factor and a source of me...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Rychlik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  44. Determination of coenzyme Q10 and lipoic acid contents in some food products and assessment of their daily-intake

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Monika Turkowicz

    UNIWERSYTET W BIAŁYMSTOKU

  45. Simultaneous influence of high hydrostatic pressures and profiled high voltage pulses on microbiological, biophysical an...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Sylwester Rzoska

    Instytut Wysokich Ciśnień PAN

  46. Monitoring of the structure of microbial communities in petroleum contaminated soil inoculated with hydrocarbon-degradin...

    Call: PRELUDIUM 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magdalena Pacwa-Płociniczak

    Uniwersytet Śląski w Katowicach, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

  47. The influence of phytinian complexes hydrolysis with microbiological phytase use on technological indicators of alcoholi...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Dawid Mikulski

    Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Wydział Nauk Przyrodniczych

  48. Characteristics of the Maillard reaction products formed during the roasting process of cocoa bean and their influence o...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Oracz

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  49. Natural products derived from Chelidonium majus plant as potecial photosensitisers for the photodynamic therapy (PDT) of...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Alicja Warowicka

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  50. The impact of polyphenols on the Maillard reaction progress in model cookies enriched with rutin and spices for healthy ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Małgorzata Przygodzka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN