Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Search results

51 projects found matching your search criteria :

  1. Analysis of the occurence of perfluorinated compounds in food products on the basis of the pyramid of proper nutrition.

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Surma

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  2. Microflora of the selected regional food products of the Wielkopolska as an origin determining factor and a source of me...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Rychlik

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  3. Products formed during thermo-oxidative degradation of stigmasterol and its esters - isolation, fractionation and evalua...

    Call: OPUS 9 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  4. Metabolomic and antioxidative profiles of fermented buckwheat flours and phytochemicals bioaccessibility in a model of w...

    Call: OPUS 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Henryk Zieliński

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  5. Characteristics and quality parameters of varietal honeys and derived products

    Call: PRELUDIUM 8 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Piotr Kuś

    Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Wydział Farmaceutyczny z Oddziałem Analityki Medycznej

  6. Identification of flavor compounds pathway formation in Polish regional dairy foods produced in a traditional way. Influ...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Małgorzata Majcher

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  7. Life projects, social projects and intergenerational solidarity in the time of late transition. Follow-up the longitudin...

    Call: OPUS 8 , Panel: HS6

    Principal investigator: prof. Krystyna Szafraniec

    Uniwersytet Mikołaja Kopernika, Wydział Humanistyczny

  8. Microbial degradation of selected xenobiotics with endocrine properties presented in personal care products and househol...

    Call: SONATA 7 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Mariusz Krupiński

    Uniwersytet Łódzki, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska

  9. Kinetics of Maillard reaktion products formation in model cereal-based products enriched with fruit pomaces

    Call: OPUS 5 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Sylwia Mildner-Szkudlarz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  10. Non-standard multlife insurance products with dependence between insured

    Call: OPUS 5 , Panel: HS4

    Principal investigator: prof. Stanisław Heilpern

    Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Zarządzania, Informatyki i Finansów

  11. The impact of polyphenols on the Maillard reaction progress in model cookies enriched with rutin and spices for healthy ...

    Call: PRELUDIUM 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Małgorzata Przygodzka

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  12. Occurrence, detection and molecular and metabolic characterization of toxigenic heat-resistant fungi (Neosartorya fische...

    Call: SONATA 4 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Frąc

    Instytut Agrofizyki im. Bohdana Dobrzańskiego PAN

  13. Logistics management of defective products in Polish manufacturing enterprises

    Call: SONATA 4 , Panel: HS4

    Principal investigator: dr Marta Starostka-Patyk

    Politechnika Częstochowska, Wydział Zarządzania

  14. Natural products derived from Chelidonium majus plant as potecial photosensitisers for the photodynamic therapy (PDT) of...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Alicja Warowicka

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Wydział Biologii

  15. The occurrence of free and conjungated fumonisins in cereal products and pathways of its transformations caused by techn...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Marcin Bryła

    Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

  16. Effect of non-enzymatic glycosylation products of pea albumins (Pisum Sativum) on regulatory cells induction and mucosal...

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Justyna Chudzik-Kozłowska

    Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

  17. Characteristics of the Maillard reaction products formed during the roasting process of cocoa bean and their influence o...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Oracz

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  18. The influence of phytinian complexes hydrolysis with microbiological phytase use on technological indicators of alcoholi...

    Call: PRELUDIUM 3 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Dawid Mikulski

    Uniwersytet Kazimierza Wielkiego, Wydział Nauk Przyrodniczych

  19. "The impact of yeast fermentation of lupin seeds on chemical composition and nutritional value and possibility of use th...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Andrzej Frankiewicz

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt

  20. Framework for smart condition reassessment of reclaimed timber to extend the service life of long-lived wood products wi...

    Call: ForestValue2 Call 2023 , Panel: ST8

    Principal investigator: dr Jan Pełczyński

    Politechnika Warszawska

  21. Authenticity of berry seed oils: the effect of extraction methods on thermal fingerprints studied by Differential Scanni...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Yolanda Rajagukguk

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  22. Assessment of the potential toxicological risk associated with the consumption of nucleic acids oxidized during thermal ...

    Call: PRELUDIUM 22 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Anna Kościelak

    Politechnika Gdańska

  23. Interactions of protein and protein hydrolysates with hydroxycinnamic acids of antioxidant properties in model studies a...

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Grażyna Budryn

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  24. New strategies for replacement of conventional sodium nitrite in meat products using various nitric oxide donors.

    Call: OPUS 23 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marzena Zając

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  25. Evaluation of mineral and isotopic composition, the effect of culinary processing and bioavailability of minerals and th...

    Call: PRELUDIUM 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Grażyna Krasińska

    Uniwersytet Gdański, Wydział Chemii

  26. Towards more sustainable organic recycling of bio-based materials and biowaste – possibilities and limitations

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Magdalena Zaborowska

    Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Wydział Geoinżynierii

  27. Model studies on the application of the treatment of acorns and/or acorn flour and the conditions of dough preparation o...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Emilia Szabłowska

    Państwowa Wyższa Szkoła Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży

  28. Characterization of bioactive peptides from chicken feather keratin and products of their transformations occurring duri...

    Call: PRELUDIUM 20 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Antoni Taraszkiewicz

    Politechnika Gdańska

  29. Biotechnological and pharmacological potential of bee products microbiota.

    Call: OPUS 21 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Piotr Szweda

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  30. Restoring and Managing Biodiversity and Ecosystem Services of Temporary Pond Landscapes

    Call: BIODIVRESTORE , Panel: NZ8

    Principal investigator: dr hab. Bartłomiej Kazimierz Gołdyn

    Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

  31. The anti-inflammatory potential of dietary vitamin K2 in atherosclerosis progression

    Call: OPUS 19 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Magdalena Franczyk-Żarów

    Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Wydział Technologii Żywności

  32. Identification of products formed during thermo-oxidative degradation of phytosteryl esters.

    Call: OPUS 2 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  33. The effect of the natural food additives on the formation of Maillard reaction/caramelisation products and on the biolog...

    Call: PRELUDIUM 18 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Jessica Brzezowska

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  34. The mechanisms of bioelectrochemical transformation of petroleum waste products into biosurfactants

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Grzegorz Pasternak

    Politechnika Wrocławska, Wydział Chemiczny

  35. Eco-friendly technologies for the management of seaweed biomass for products useful for sustainable agriculture and bios...

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Izabela Michalak

    Politechnika Wrocławska

  36. dentification of metabolic pathways of Trichoderma fungi in the process of degradation/transformation of Fusarium mycoto...

    Call: OPUS 17 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Marcin Bryła

    Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego

  37. Physicochemical and biological properties of sterol glycerides and their thermoxidative degradation products.

    Call: OPUS 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Magdalena Rudzińska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  38. The novel solution for real-time monitoring of secondary products of vegetable oil oxidation emitted during deep frying

    Call: PRELUDIUM 16 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Tomasz Majchrzak

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  39. Proteins of dry-cured pork loins with the addition of a probiotic bacterial strain as a potential source od peptides wit...

    Call: PRELUDIUM 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Paulina Kęska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

  40. Bioavailability and pro-health properties of hydroxycinnamic acids of coffee beans modified in the roasting process

    Call: PRELUDIUM 15 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Grzelczyk

    Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

  41. Improving the attractiveness and nutritional value of processed fruit cherries

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Aneta Wojdyło

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Nauk o Żywności

  42. Simultaneous influence of high hydrostatic pressures and profiled high voltage pulses on microbiological, biophysical an...

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Sylwester Rzoska

    Instytut Wysokich Ciśnień PAN

  43. Research into regulating the level of potentially harmful Maillard and caramelization reaction products in gluten-free b...

    Call: PRELUDIUM 14 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Maria Różańska

    Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

  44. The effect of molecular structure of starch depolymerisation products, obtained by controlled microwave heating, on thei...

    Call: PRELUDIUM 13 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr Kamila Kapuśniak

    Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie, Wydział Matematyczno-Przyrodniczy

  45. Molecular biogeography of marine mussels and tracability of their food products imported to Poland

    Call: OPUS 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Roman Wenne

    Instytut Oceanologii PAN

  46. Nucleic acids in foods; types and content in raw and processed food products

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Joanna Głazowska

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  47. Characteriscics of phospholipids oxidation products and determination of toxicity and ability of oxidized phospholipids ...

    Call: PRELUDIUM 12 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Karol Parchem

    Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny

  48. Determination of coenzyme Q10 and lipoic acid contents in some food products and assessment of their daily-intake

    Call: PRELUDIUM 1 , Panel: NZ9

    Principal investigator: Monika Turkowicz

    UNIWERSYTET W BIAŁYMSTOKU

  49. Peptides from the Baltic Sea cyanobacteria - from hits to leads

    Call: OPUS 11 , Panel: NZ9

    Principal investigator: prof. Hanna Mazur-Marzec

    Uniwersytet Gdański, Wydział Oceanografii i Geografii

  50. Analysis and biological activity of compounds from Ilex taxon - in vitro and in vivo studies.

    Call: OPUS 10 , Panel: NZ9

    Principal investigator: dr hab. Antoni Szumny

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności