Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

The role of health-related claims in food marketing and consumption in Poland

2015/17/B/HS4/00253

Keywords:

food marketing food consumption food quality nutrition public health Poland

Descriptors:

  • HS4_8: Behavioral economics, consumption and consumer behavior, marketing
  • NZ9_7: Nutrition and food sciences

Panel:

HS4 - Individuals, institutions, markets: economics, finance, management, demography, social and economic geography, urban studies

Host institution :

Uniwersytet Łódzki, Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych

woj. łódzkie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

dr hab. Paweł Bryła 

Number of co-investigators in the project: 3

Call: OPUS 9 - announced on 2015-03-16

Amount awarded: 396 000 PLN

Project start date (Y-m-d): 2016-01-27

Project end date (Y-m-d): 2020-01-26

Project duration:: 48 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Project description

Download the project description in a pdf file

Note - project descriptions were prepared by the authors of the applications themselves and placed in the system in an unchanged form.

Equipment purchased [PL]

  1. Komputer przenośny wraz z systemem operacyjnym Windows i oprogramowaniem Microsoft Office (6 000 PLN)

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (15)
  • Articles in post-conference publications (1)
  • Book publications / chapters in book publications (2)
  1. Strategia marketingowa producenta żywności ekologicznej – studium przypadku firmy Eko Ar
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Handel Wewnętrzny (rok: 2018, tom: nr 2, strony: 104-116), Wydawca: Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
    Status:
    Published
  2. The offer of a healthy food store as a response to contemporary epidemiological challenges
    Authors:
    Beata Ciabiada, Paweł Bryła
    Academic press:
    Handel Wewnętrzny (rok: 2018, tom: nr 3, strony: 82-93), Wydawca: Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
    Status:
    Published
  3. The perception of EU quality signs for origin and organic food products among Polish consumers
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Quality Assurance and Safety of Crops & Foods (rok: 2017, tom: 9 (3), strony: 345-355), Wydawca: Wageningen Academic Publishers
    Status:
    Published
    DOI:
    10.3920/QAS2015.1038 - link to the publication
  4. Wybrane aspekty strategii marketingowej dystrybutora zdrowej żywności – studium przypadku sklepu Słoneczko w Łodzi
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Marketing i Zarządzanie (rok: 2016, tom: nr 3 (44), strony: 209-221), Wydawca: Uniwersytet Szczeciński
    Status:
    Published
    DOI:
    10.18276/miz.2016.44-19 - link to the publication
  5. Consumer ethnocentrism on the organic food market in Poland
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Marketing i Zarządzanie (rok: 2017, tom: nr 2 (48), strony: 45616), Wydawca: Uniwersytet Szczeciński
    Status:
    Published
    DOI:
    10.18276/miz.2017.48-01 - link to the publication
  6. Selected antecedents of the importance of nutrition claims for food processors and distributors
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Journal of Agribusiness and Rural Development (rok: 2019, tom: 52, strony: 103-110), Wydawca: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
    Status:
    Published
    DOI:
    10.17306/J.JARD.2019.01117 - link to the publication
  7. Uwarunkowania znajomości unijnego logo rolnictwa ekologicznego wśród polskich konsumentów
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Handel Wewnętrzny (rok: 2018, tom: nr 4 (tom I), strony: 42-52), Wydawca: Instytut Badań Rynku, Konsumpcji i Koniunktur
    Status:
    Published
  8. Organic food consumption in Poland: Motives and barriers
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Appetite (rok: 2016, tom: 105, strony: 737-746), Wydawca: Elsevier
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1016/j.appet.2016.07.012 - link to the publication
  9. Selected predictors of the importance attached to salt content information on the food packaging (a study among Polish consumers)
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Nutrients (rok: 2020, tom: 12, strony: 293 (s. 1-15)), Wydawca: MDPI, Szwajcaria
    Status:
    Published
    DOI:
    10.3390/nu12020293 - link to the publication
  10. The impact of obtaining a European quality sign on origin food producers
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Quality Assurance and Safety of Crops & Foods (rok: 2018, tom: 10 (2), strony: 155-164), Wydawca: Wageningen Academic Publishers
    Status:
    Published
    DOI:
    10.3920/QAS2017.1189 - link to the publication
  11. Who reads food labels? Selected predictors of consumer interest in front-of-package and back-of-package labels during and after the purchase
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Nutrients (rok: 2020, tom: 12, strony: 2605 (s. 1-20)), Wydawca: MDPI, Szwajcaria
    Status:
    Published
    DOI:
    10.3390/nu12092605 - link to the publication
  12. Creating and Delivering Value for Consumers of Healthy Food – a Case Study of Organic Farma Zdrowia S.A.
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Journal of Management and Business Administration. Central Europe (rok: 2017, tom: 25 (4), strony: 55-74), Wydawca: De Gruyter
    Status:
    Published
    DOI:
    10.7206/jmba.ce.2450-7814.207 - link to the publication
  13. Organic food online shopping in Poland
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    British Food Journal (rok: 2018, tom: 120 (5), strony: 1015-1027), Wydawca: Emerald
    Status:
    Published
    DOI:
    10.1108/BFJ-09-2017-0517 - link to the publication
  14. Selected predictors of the evaluation of credibility of information on food packaging among processors and distributors
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Marketing i Zarządzanie (rok: 2018, tom: nr 2, strony: 45488), Wydawca: Uniwersytet Szczeciński
    Status:
    Published
    DOI:
    10.18276/miz.2018.52-01 - link to the publication
  15. Uwarunkowania skłonności do płacenia wyższej ceny za żywność ekologiczną w porównaniu z produktami konwencjonalnymi
    Authors:
    Paweł Bryła
    Academic press:
    Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu (rok: 2018, tom: nr 526, strony: 203-213), Wydawca: Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
    Status:
    Published
    DOI:
    10.15611/pn.2018.526.18 - link to the publication
  1. The importance attached to culinary blogs in the promotion of food products with health and nutrition claims: A perspective of Polish processors and distributors
    Authors:
    Paweł Bryła
    Conference:
    The International Conference on Strategic Innovative Marketing and Tourism (ICSIMAT) 2018 (rok: 2019, ), Wydawca: Springer
    Data:
    konferencja 17-21.10.2018.
    Status:
    Published
  1. cała książka
    Authors:
    Paweł Bryła
    Book:
    Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe na rynku produktów żywnościowych (rok: 2020, tom: jeden, strony: 398 stron), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
    Status:
    Published
  2. Znaczenie marki na rynku ekologicznych produktów żywnościowych
    Authors:
    Paweł Bryła
    Book:
    Strategie budowania marki i rozwoju handlu. Nowe trendy i wyzwania dla marketingu (rok: 2020, tom: jeden, strony: 30-58), Wydawca: Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne
    Status:
    Published