Projects funded by the NCN


Information on the principal investigator and host institution

Information of the project and the call

Keywords

Equipment

Delete all

Transfer of knowledge and diffusion of innovation as a source of competitiveness of the food industry in Poland

2011/01/B/HS4/06302

Keywords:

innovativeness competitiveness development of the region

Descriptors:

  • HS4_8: Behavioral economics, consumption and consumer behavior, marketing
  • HS4_7: Banking, corporate finance, accounting
  • HS4_6: Financial markets, international finance, public finance

Panel:

HS4 - Individuals, institutions, markets: economics, finance, management, demography, social and economic geography, urban studies

Host institution :

Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Wydział Ekonomii i Stosunków Międzynarodowych

woj. małopolskie

Other projects carried out by the institution 

Principal investigator (from the host institution):

dr hab. Kazimierz Zieliński 

Number of co-investigators in the project: 21

Call: OPUS 1 - announced on 2011-03-15

Amount awarded: 97 400 PLN

Project start date (Y-m-d): 2011-12-06

Project end date (Y-m-d): 2013-12-05

Project duration:: 24 months (the same as in the proposal)

Project status: Project settled

Information in the final report

  • Publication in academic press/journals (4)
  • Book publications / chapters in book publications (3)
  1. Analysis of the Factors Increasing the Competitiveness of the Food Industry Enterprises Results
    Authors:
    Krzysztof Firlej
    Academic press:
    Economic Development and Management of Regions (rok: 2014, tom: 4, strony: 141-148), Wydawca: Pavel Jedlička. - Gaudeamus : Hradec Králové
    Status:
    Published
  2. Zagrożenie upadłością przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce - na przykładzie spółek z indeksu WIG Spożywczy
    Authors:
    Firlej Krzysztof, Aleksandra Bargieł, Marcin Szymański
    Academic press:
    Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stietinensis Seria Oeconomica (rok: 2014, tom: 74, strony: 63-72), Wydawca: Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie
    Status:
    Published
  3. Innowacyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce
    Authors:
    Dariusz Żmija
    Academic press:
    PN Agrobiznes 2014 (rok: 2014, tom: 361, strony: 281-289), Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
    Status:
    Published
  4. The Specificity of Knowledge Management in the Food Industry in Poland
    Authors:
    Krzysztof FIRLEJ, Dariusz ŻMIJA
    Academic press:
    E+M Ekonomie a Management (rok: 2017, tom: 1, strony: 83-97), Wydawca: Technická univerzita v Liberci
    Status:
    Published
    DOI:
    10.15240/tul/001/2017-1-006 - link to the publication
  1. Knowledge transfer and diffusion of innovationas a source of competitiveness of food industry enterprises in Poland
    Authors:
    Krzysztof Firlej, Dariusz Żmija
    Book:
    Knowledge transfer and diffusion of innovationas a source of competitiveness of food industry enterprises in Poland (rok: 2014, tom: I, strony: 1-180), Wydawca: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
    Status:
    Published
  2. Opracowanie całościowe - książkowe w formie raportu z badań
    Authors:
    Krzysztof Firlej, Dariusz Żmija
    Book:
    Transfer wiedzy i dyfuzja innowacji jako źródło konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce (rok: 2014, tom: I, strony: 1-181), Wydawca: Fundacja Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie
    Status:
    Published
  3. Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu spożywczego poprzez doskonalanie działan w obszarze zarządzania wiedzą
    Authors:
    Krzysztof Firlej
    Book:
    Monitoring i ocena konkurencyjności polskich producentów żywności (3), Potencjał konkurencyjny - wybrane elementy (rok: 2014, tom: I, strony: 101-112), Wydawca: Wydawnictwo Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, Państwowy Instytut Badawczy
    Status:
    Published